Askar med inspiration från Japan

Askar med inspiration från Japan

Publicerat 2020.09.13

Inspireras av museets utställningar och skapa sedan ditt eget verk i Studion. Den här veckan utforskar vi olika typer av mönster på metall.

En låda fyller inte bara en funktion utan har genom alla tider utsmyckats med olika typer av ornamentik. Med inspiration av japanska Inros (väskor) och Tsubas (del av ett svärd) tittar vi på dess olika metallgraveringar. I den här workshopen utforskar vi hur man kan skapa textur och mönster på metall, som viks till lådor.

I Söndagsstudion är designprocessen och skapandet i fokus med varierande teman och tekniker. Vi börjar varje tillfälle med att visa inspirationsbilder från samlingarna och skapar sedan egna verk i Studion.

Söndagsstudion passar från 6 år och uppåt, de yngsta behöver lite assistans av medföljande vuxen. Under hösten har vi anpassat upplägget efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer, och tar därför emot mindre grupper än tidigare. Endast en vuxen per deltagare/sällskap. Om du vill säkra en plats går det bra att besöka receptionen eller ringa 031 368 31 86 från kl 11 samma dag.

Alla under 25 år har fri entré men en materialkostnad på 30 kr tillkommer.

Höstens tillfällen är framtagna i samarbete med formgivarna Dalia Ismail och Carl Martinson och genomförs med stöd från Folkuniversitetet.

Toppbild: Dalia Ismail.

Datum: 2020.09.13

Tid: 14:00

Plats: Röhsska museet

Arrangör: Röhsska museet

Webbsida: https://rohsska.se/aktiviteter/askar-med-inspiration-fran-japan/?date=202009131400