Bygg mobiler i trä

Bygg mobiler i trä

Publicerat 2020.09.06

Inspireras av museets utställningar och skapa sedan ditt eget verk i Studion. Den här veckan gör vi hängande mobiler i geometriska former.

Hur placerar du träklossarna för att balansera upp en hängande mobil? Välkommen till en workshop som tar sin utgångspunkt i Bauhaus. Skolans grundläggande tanke var att sammankoppla design, konst och hantverk med varandra och utgångspunkten fanns i de geometriska former och grundfärgerna gult, blått och rött.

I Söndagsstudion är designprocessen och skapandet i fokus med varierande teman och tekniker. Vi börjar varje tillfälle med att visa inspirationsbilder från samlingarna och skapar sedan egna verk i Studion.

Söndagsstudion passar från 6 år och uppåt, de yngsta behöver lite assistans av medföljande vuxen. Under hösten har vi anpassat upplägget efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer, och tar därför emot mindre grupper än tidigare. Endast en vuxen per deltagare/sällskap. Om du vill säkra en plats går det bra att besöka eller ringa receptionen från kl 11 samma dag på 031 368 31 86.

Alla under 25 år har fri entré men en materialkostnad på 30 kr tillkommer.

Höstens tillfällen är framtagna i samarbete med formgivarna Dalia Ismail och Carl Martinson och genomförs med stöd från Folkuniversitetet.

Foto: Carl Martinson.

Datum: 2020.09.06

Tid: 14:00

Plats: Röhsska museet

Arrangör: Röhsska museet

Webbsida: https://rohsska.se/aktiviteter/bygg-mobiler-i-tra/?date=202009061400