Boktips

Boktips

Publicerat 2023.03.24

Exklusiva Noveller är min första roman. Tidigare har jag gett ut ett par böcker i ämnet kreativitet. Jag vill skriva lätt och underhållande om saker som jag tycker är angeläget. Framföra mitt perspektiv utan att bedriva intensiv propaganda. Bokens form och innehåll har en stark och egen idé. För att få den fart och lätthet jag eftersträvar har jag medvetet hållit tillbaka personporträtt och miljöbeskrivningar. Nedan en kort beskrivning av romanen.

Om romanen ”Exklusiva Noveller” ”LÄSTA BÖCKER ÄR DEMOKRATINS BÄSTA SKYDD”

Bokens huvudperson, konstnär Maria Johansson är djupt oroad över att det bruna partiet i Sverige får ca 20 % av den vuxna befolkningens röster. Men Maria har noterat att människor som fritt och brett läser skönlitteratur aldrig röstar på det bruna partiet. Det beror på att de inte köper fascismens retorik om att dela upp mänskligheten i vi och dom (i Sverige delar det bruna partiet upp oss i Vi svenskar och Dom invandrarna). Genom skönlitteraturen lär vi oss att det bara finns vi, vi unika individer, vi mänskliga människor. Maria vill med sin konstutställning Exklusiva Noveller på ett nyskapande och konstnärligt sätt öka intresset för skönlitteratur. Lästa böcker skyddar demokratin och alla människors lika värde.

”35 LÄSVÄRDA NOVELLER”

Det är inte enbart för att skapa uppmärksamhet och spänning kring sin utställning som Maria väljer att bara ställa ut inledningarna till sina 35 egenskrivna noveller. Maria vill utmana besökarna att träna sin fantasi och själva fantisera ihop sina egna slut på novellerna. Det är viktigt att träna sin fantasi för all utveckling startar med en fantasi om något som ännu inte finns. Bokens läsare får i de 35 novellerna möta mänskliga, tänkvärda och roliga historier. Historier som är läsvärda och står för sig själva trots att de saknar slutknorren.

”VILL DU ÄGA EN NOVELL?”

Maria erbjuder rika människor att för 100 000 kronor styck, exklusivt köpa hennes slut på novellerna. Konstnärer och gallerister måste ju också leva! På vernissagen dyker det upp rika köpsugna konstspekulanter. Vågar någon riskera 100 000 för att pröva om spekulation i exklusiva noveller fungerar som exempelvis spekulation i exklusiva viner? Mötet med Marias utställning får besökarna att öppna sig. De börjar dela tankar, känslor och minnen på ett sätt som aldrig händer på vanliga konstutställningar.

Exklusiva Noveller finns i din nätbokhandel nu!

www.bokus.com

Tipsa gärna dina vänner.

Kontakt: Staffan Johansson

usjohansson@gmail.com

072 318 48 96