Grupputställning på lördag  13 juli - Inuti Eken

Grupputställning på lördag 13 juli - Inuti Eken

Publicerat 2024.07.09

Kvarteret Eken, i södra Gårda är ett av de hus i stadsdelen som delats av när E6:an byggdes. Mittemellan rivning och restaurering har debatten stagnerat och insidan av Eken glömts bort. De delar av kvarteret som finns kvar har skeva hörn, skrymslen och vrår att gömma något på. Här finns hål i fasaden som leder till en annan färg. Här får bruset från motorvägen hjärnan att vibrera.

Den 13 juli öppnar vi upp insidan av Eken. Idén till utställningen har vuxit fram ur en lust att undersöka platsen genom konsten och konsten genom platsen. Inuti Eken är en grupputställning där 10 konstnärer visar nya och äldre verk på innergården till kvarteret Eken i stadsdelen Gårda i Göteborg.

Under dagen visas bland annat skulptur, måleri, textil och installation. Det kommer även ske en release av en artists’ book.

Hjärtligt välkomna!

13 juli 2024 12:00-18:00

Adress: Gudmundsgatan 13 A-C

Tillgänglighet: Utomhus och ojämn mark, finns alternativ ingång utan trappa/tröskel, maila charlievinces@gmail.com om du har frågor.

Medverkande konstnärer: Pablo Encinas Alonso Cilla Berg Moa Hjärtström Charlie Vince Jakobsson Linnea Jardemark Johanna Teodora Kim Ninni Nylén Madeleine Olsén Ingefeldt Ellen Skafvenstedt Kitty Östergren

Curerat av: Moa Hjärtström, Charlie Vince Jakobsson och Ninni Nylén.

Utställningen genomförs med stöd från En snabb slant och Kultur Ungdom.

Länk till evenemanget: https://www.facebook.com/share/eEmd95rYQaPyNs3m/