OPEN CALL för konstnärer

OPEN CALL för konstnärer

Publicerat 2020.09.09

Vill du ställa ut på WIN WIN Youth Arena 21 oktober?

WIN WIN Youth Arena är ett publikt event med en ung målgrupp som intar Göteborg den 21 oktober på Auktionsverket Kulturarena. Nu erbjuder vi unga konstnärer att ställa ut i arenan. Läs mer om evenemanget på www.winwingothenburgaward.com

Lokal Utställningen tar plats på Auktionsverkets Kulturarenas balkong som omgärdar stora scenen och är 268 kvm2 stor.

Visning Utställningen kommer visas på Auktionsverket Kulturarena den 21 oktober. Vi uppmuntrar dig som konstnär att finnas på plats under vernissagen.

Ansökningstid 11 sep - 25 sep

Vem kan söka Konstnärer, konsthantverkare, fotografer, illustratörer och tecknare verksamma i Västra Götaland i åldern 13–29.

Ansökan Ansökan görs digitalt och ska på max 2 A4 sidor innehålla en presentation av dig själv, ditt konstnärskap och de verk du vill visa på arenan. Varje verk ska beskrivas kort i ansökan. Ett verk kan bestå av en mindre serie. Dokumentation av verket skickas som jpeg, bildfilerna döps till förnamnefternamn_1.jpeg, förnamnefternamn_2.jpeg.

Ansökan ska skickas till: info@winwingothenburgaward.com senast 25 september.

Uppgifter om den sökande Namn Kontaktinformation (telefonnummer och mailadress) Konstnärskategori (bildkonstnär, konsthantverkare, fotograf, illustratör eller tecknare osv) Titel på verk (uppge för verk 1, verk 2) Kort text till verk och varför det passar in i arenan (uppge för verk 1, verk 2) Årtal (uppge för verk 1, verk 2) Mått/längd (uppge för verk 1, verk 2) Specifikation av teknik som krävs (uppge för verk 1, verk 2)

Så här går urvalet till WIN WIN Awards kansli och programgrupp går igenom de inkomna bidragen och gör ett urval.

Besked och upplägg Senast den 2 oktober kontaktas samtliga sökande. För de antagna verken gäller montering och förberedelser av utställning mellan 08:00-12:00 den 21 oktober.

Marknadsföring och press Blir du antagen till arenan innebär det att WIN WIN Award får tillstånd att publicera bilder på utställningen på vår hemsida samt i våra sociala medier. Det innebär även att i samband med eventuell mediebevakning av vernissagen under det publika eventet ges tillåtelse till press att publicera bilder framställande verket/delar av verket. Bilderna kan komma att beskäras.

Övrig information Utställningsersättning på 999 SEK utgår till var och en av de medverkande konstnärerna. Vi tipsar om att söka ersättning för att täcka produktionskostnader. För mer information om vilka möjligheter du har att söka hänvisar vi till Kultur i Väst: https://www.kulturivast.se/fria-kulturutovare/lankar-till-olika-stod-och-bidrag

Information och frågor Lisa Kolarby, projektledare WIN WIN Youth Arena lisa.kolarby@chalmers.se