ADA gör

ADA gör: Design thinking för innovationsförbättring

Publicerat 2019.10.24

  • ADA event
  • Innovation

Ibland behöver man komma ut ur sitt eget huvud för att kunna få nåt gjort och tänka stort. Karl-Magnus Möller kommer med sin innovationsworkshop med bas i Design Thinking / designtänkande ge oss en fartfylld förmiddag där vi gemensamt utforskar snabba och intuitiva processer, allt baserat på designtänkande.

Designtänkandet har kanske kommit ut ur sin tidigare hype och börjar nu istället bli ett etablerat sätt att arbeta med innovation, vilket passar bra. Designtänkande handlar nämligen inte bara om problemlösning, utan också om att hitta vilka problem som är relevanta och för vem. Det är speciellt tillämpbart för att lösa kundproblem som är svåridentifierade.

Vi har satt samman en workshop med Karl-Magnus Möller där deltagarna kommer utgå från en gemensam utmaning och sen i mindre grupper på ett energifyllt och actionbaserat sätt arbetar med de olika delarna i designprocessen - identifiera behov och skapa insikter, omformulera problemet baserat på data, generera idéer, göra en prototyp och testa den för att slutligen pitcha ert koncept för övriga deltagare.

Det som du får med dig från denna förmiddag är en ökad förståelse för vad Design Thinking/designtänkande är och i vilka sammanhang som det kan göra nytta, samt lite praktiska tips för att öka er kundförståelse. Du kommer också få en ordentlig träning i att jobba med tempo i en innovations/idéprocess.

I anmälan kommer du att ombes berätta om en utmaning som du skulle vilja få hjälp med. Vi väljer sedan ut en av dessa, som hela gruppen får jobba med.

-

Karl-Magnus ‘Kalle’ Möller är innovationskonsult och föreläsare med bakgrund som innovationsledare och innovationsspecialist på Ericsson. Han driver innovationskonsultbyrån Unicornsulting samt Innovationsakademin. Han började arbeta med Design Thinking 2011 då har arbetade tillsammans med ett team från IDEO under 12 veckor, och återfinns som föreläsare nu i många sammanhang, bl a på Hyper Island. Kolla på Karl-Magnus presentation på Creative Mornings här.

-

När: 6 november kl 9-12

Var: Business Region Göteborg, Östra Hamngatan 5

>>> Anmäl dig här

Anmälan senast den 31 oktober, antalet platser är begränsat. Vi bjuder på fika (ev. allergier anges i anmälan.) Workshopen är kostnadsfri, men en no show-avgift på 300 kr tas ut vid avanmälan senare än 24 h innan start.

Innovationslabbet anordnas av ADA tillsammans med Business Region Göteborg.

---------------------------------------------------

ADA och Business Region Göteborgs innovationssatsning bygger på ett 360°-tänkande. I våra större innovationslabb bjuder vi in näringsliv, akademi, förvaltningar och behovsägare, samt ser särskilt till att vi har kreatörer med - för att få med så många perspektiv som möjligt. Ibland gör vi också även kortare workshops där vi vill lyfta fram en metodik eller något spännande sätt att jobba med innovation. Kontakta azadeh.kazemi@businessregion.se om du har frågor.

Läs mer om innovationslabben här:
Innovationslabb - innovation med kraft från kreatörer