Bildcollage: Business Region Göteborg samt Kuma+ Vanessa Lollipop/flickr Creative Commons

 Bildcollage: Business Region Göteborg samt Kuma+ Vanessa Lollipop/flickr Creative Commons

ADA gör

ADA gör: Innovationslabb om hur vi kan minska matsvinnet

Publicerat 2019.05.06

  • ADA event
  • Göteborg
  • Innovation
  • Workshop

Vad kan dagligvaruhandeln göra för att minska matsvinnet i hushållen? Och vad kan restauranger och offentliga kök göra för att minska svinnet från måltiderna utanför hemmet? Nu vill vi boosta innovation kring matsvinn i kopplingen kund-leverantörskedjan genom ett innovationslabb. Idén med våra innovationslabb är att involvera många olika kompetenser, och just kreatörernas input är speciellt viktig. Till detta labb söker vi därför ett gäng kreatörer som är specialintresserade av just matsvinnsfrågor och vill delta i innovationsarbete med chans till finansiering för den gemensamma idén.

Du kan vara designer, konstnär, arkitekt, filmare eller ha nåt annat konstnärligt/kreativt yrke. Det viktiga är att ha med det fria tänkandet, intresse att arbeta workshopbaserat mot en gemensam idé och såklart intresset för just ämnet matsvinn.

Arbetet sker i mindre, noggrant sammansatta grupper och enligt en välplanerad innovationsprocess där vi diskuterar olika förberedda utmaningsfrågor kring matsvinn och hur detta kan minskas. Under dagen kommer vi lyssna till inspirationsföredrag och ha förmånen att närvara vid tillkännagivandet av årets pristagare av WIN WIN Gothenburg Sustainability Award, vars tema 2019 är just matsvinn. Deltagarna bjuds på lunch på svinnrestaurangen VÄRT. På slutet av dagen kommer grupperna pitcha sin idé för en jury, med möjlighet till VGR och Almi:s utvecklingscheckar och finansiering.

---------------------------------------------------

När: 28 maj kl 8.30-16.30

Var: Yes Box, Gamlestadsvägen 4, 415 02 Göteborg

Anmälan senast den 20 maj (anmälan finns längst ner på denna sida). Antalet platser är begränsat. Kostnadsfritt, men en no show-avgift på 300 kr tas ut vid avanmälan senare än 24 h innan start. Lunch och fika ingår, meddela eventuella allergier till azadeh.kazemi@businessregion.se.

Anmäl dig till innovationslabbet här

---------------------------------------------------

Innovationslabbet anordnas av Business Region Göteborg, Gothenburg Climate Partnership/Göteborgs stad, Klimat 2030 och GAME/Agenda 2030 i Väst, tillsammans med ADA.

---------------------------------------------------

Business Region Göteborgs innovationslabb bygger på ett 360°-tänkande. Vi bjuder in
näringsliv, akademi, förvaltningar och behovsägare, samt ser särskilt till att vi har kreatörer med - för att få med så många perspektiv som möjligt. Kontakta azadeh.kazemi@businessregion.se om du har frågor.

Läs mer om innovationslabben här:
Innovationslabb - innovation med kraft från kreatörer

-----------------------------------------------------