ADA gör

ADA gör: Innovationslabb om smarta framtida boenden

Publicerat 2019.04.08

  • ADA event
  • BRG
  • Innovation

Hur ska framtidens boende och kvarter se ut? Många aspekter av boendet är just nu under utveckling och förändring, och vi vill se hur vi kan boosta innovation kring dessa frågor. Innovationslabben jobbar med att involvera alla olika kompetenser i innovationsprocessen, och i detta är kreatörers input speciellt viktig. Till detta labb söker vi därför ett gäng kreatörer som är specialintresserade av just boendefrågor och vill delta i innovationsarbete med chans till finansiering för den gemensamma idén.

Du kan vara designer, konstnär, arkitekt, filmare eller ha nåt annat konstnärligt/kreativt yrke. Det viktiga är att ha med det fria tänkandet, intresse att arbeta workshopbaserat mot en gemensam idé och intresset för just framtidens boende. Vi kommer i workshopen via olika specifika frågor fokusera på målgrupperna yngre och äldre boende och har med oss representanter för dessa på plats.

Labbets två dagar inleds med en inspirationsföreläsning med Northstream. Därefter arbetar man i mindre, noggrant sammansatta grupper och enligt en noga planerad innovationsprocess diskuteras olika förberedda utmaningar kring boendet. Mer specifikt badrum, matplats och hemmakontoret, med siktet även inställd på sammanhanget mellan bostäderna, i kvarteret.

Vi kommer i workshopen fokusera på målgrupperna yngre och äldre boende och har med oss representanter för dessa på plats. Frågorna vi förberett bygger på en studie om framtidens konsumtionstrender från Kairos Future just nu håller på att färdigställa.

På slutet kommer grupperna pitcha sin idé för för en jury, med möjlighet till VGR och Almi:s utvecklingscheckar och finansiering.

---------------------------------------------------

När: 6 maj 13-16 samt 7 maj 9-16

Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

Anmälan senast den 26 april. Kostnadsfritt, men först till kvarn gäller så vänta inte med din anmälan om du är intresserad. No show-avgift på 300 kr tas ut vid avanmälan senare än 24 h innan start. Lunch ingår dag två, meddela ev allergier till azadeh.kazemi@businessregion.se.

Anmäl dig här

Hur:
6 maj, 13-16:
- Inspirationsföreläsning: Amirhossein Ghanbari, Northstream.
- Arbete i grupper kring de specifika frågorna

7 maj, 9-16:
- Fm: Arbetet i grupperna fortsätter.
- Em: Avslutning samt grupperna pitchar sin till de potentiella finansiärerna: VGR och Almi.

---------------------------------------------------

Innovationslabbet anordnas av Business Region Göteborg och Klimat 2030, tillsammans med ADA, All Age Hub och Göteborgs Stad.

---------------------------------------------------

Business Region Göteborgs innovationslabb bygger på ett 360°-tänkande. Vi bjuder in
näringsliv, akademi, förvaltningar och behovsägare, samt ser särskilt till att vi har kreatörer med - för att få med så många perspektiv som möjligt. Kontakta azadeh.kazemi@businessregion.se om du har frågor.

Läs mer om innovationslabben här:
Innovationslabb - innovation med kraft från kreatörer

-----------------------------------------------------