Föreläsare Antii Ainamo.

 Föreläsare Antii Ainamo.

Lokalt

Passion som drivkraft

Publicerat 2013.10.12

  • Event
  • Göteborg
  • Inspiration

Vår första lunchföreläsare på HDK i höst är Antti Ainamo som är Adjungerad Professor vid Aalto universitetet i Helsingfors, både Handelshögskolan och Högskolan för konst, design och arkitektur, samt Gästprofessor vid Handelshögskolan vid Umeå universitet.

Antti kommer bland annat att tala om entreprenörens passion för det som man vill syssla med och hur man vill livnära sig på detta.

Antti Ainamo, Laura Laaksonen och Toni-Matti Karjalainen har studerat fyra "heavy metal" band i Finland i syfte att förstå vad det är som kännetecknar popgrupper som drivs av en passion för sin musik.

De har kommit fram till att i ett passionsdrivet popband finns det tre nödvändiga roller. Den ena rollen är att agera som en entreprenör/företagare och uppfinnare. Om verksamheten är framgångsrik i början behöver man en utvecklare för att föra verksamheten framåt. Den tredje rollen är identitetsgrundaren som förmedlar bilden utåt av bandet. viktigt oberoende av i vilken utvecklingsfas gruppen än befinner sig i.

Forskarna menar att det är viktigt att både inom popmusiken, men även inom andra typer av kreativa näringar att alla dessa tre identiteter är representerade i ett team.

Föreläsningen är på engelska och den är kostnadsfri.

Lunchen tar du med dig eller köper i caféet på HDK. Ring till Tamar (mobil 070-992 60 23) och boka om du vill köpa en smörgås. Glöm inte kontanter så går allt mycket snabbare.

Anmäl dig till info@adasweden.se senast måndag den 21 oktober.

Datum: Onsdag den 23 oktober

Tid: 12:00

Plats: HDK, Aulan, Kristinelundsgatan 6-8 i Göteborg

Lunchföreläsningen är ett arrangemang av Business & Design Lab och ADA. Business & Design Lab är ett samarbete mellan HDK och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Lunchseminarierna i höst och till våren är ett nytt samarbete mellan HDK, Textilhögskolan i Borås och Högskolan för Scen och Musik. Syftet är att få till nya möten över skolgränserna. Rubriken för hela föreläsningsserien är - "Tänk om - Om tänk".