Vad gör ADA?

ADA främjar kreativa näringar, framförallt i Västra Götaland. Vi jobbar för kreatörer inom främst arkitektur, design, film, foto, illustration, konsthantverk, mode, kommunikation och slöjd. Vi vänder oss till såväl etablerade som oetablerade och studenter inom kreativa näringar. Vi utgår från en humanistisk grundsyn och en vilja att förändra och förbättra samhället i en hållbar riktning.

Samarbetspartners

ADA är stolta över att ha stöd från nedan partners. Tillsammans utvecklar vi de kreativa näringarna i västra Sverige. Medlemmarna består av näringsliv och civilsamhälle inom de kreativa näringarna.

Styrelsen utgörs av: Terese William, Ulf Linder, Hugo Sandsjö, Jacob Sahlqvist, Git Guldare och Rasmus Heyman.         

 

       

     

Urval och Publiceringsprinciper

Grundprincipen för den här hemsida är att vi skall publicera material som är av yrkesmässigt intresse för vår målgrupp. Lyfta intressanta nyheter, tipsa om saker som är relevanta samt fördjupa kunskap inom området.

Redaktionen för adasweden.se avväger nyttan och intresset för målgruppen när vi värderar vad som skall publiceras. Sådant som vi tror kan vara värdefullt för kreatörer inom kreativa näringar och det som är intressant inom utvecklingen av kreativa näringar i VGR vill vi publicera. Det kan gälla rena nyheter, blogginlägg, intervjuer etc. Ambitionen är att  i nyhetsflödet vara kortfattade och länka vidare, men också att erbjuda fördjupande material.

Vi dokumenterar vår programverksamhet och lägger upp på vår webb. Om du medverkar på våra arrangemang så finns det möjlighet att du kommer med på bild och/eller film. Vill du att vi ska ta bort någon bild och/eller film så är du välkommen att höra av dig till oss på info@adasweden.se.

Kommentarer som inte håller sig till ämnet eller håller god ton raderas. Detta gäller både på adasweden.se, och på våra andra konton på Facebook och vår Instagram. Vi håller oss i övrigt till Göteborg Stads riktlinjer för sociala medier.

Allt material som är stötande, partipolitiskt, innehåller personangrepp, pornografiskt eller som uppmanar till olagligheter raderas.