Bild: Privat

 Bild: Privat

Intervju

Hej vad gör du Ali Davoodi?

Publicerat 2020.03.30

  För många inom konst- och modescenen i Göteborg är Ali Davoodi ett känt ansikte. I sin ungdom (hihi) startade han upp modemässan Fresh Fish som gav många människors drömmar en möjlighet. Några år senare utvecklades tanken på att lyfta kreatörer, främst inom mode, i den egna välsorterade butiken Miksajo på Vallgatan i Göteborg. 

   

  Ali har tusen berättelser som vi vill höra. Många av dem handlar om allt han vill göra, har gjort och framförallt hur han väljer att leva: Jag förstod tidigt att jag inte kan sitta och vänta på någon annan. Jag måste vara förändringen om jag vill ha någon.

   

  För femte året i rad gör han nu Art Made This och det är den berättelsen vi får höra mer om här. 

   

  Hej vad gör du Ali?

  Jag jobbar med lite olika projekt som vanligt :) Just nu är det mest Art Made This som gäller. Men också The Templet som jag gör med fastighetsbolaget Wallenstam. 

  Berätta mer om Art Made This, vad är det?
  Det är ett urbant konstprojekt där en massa (100 stycken hittills) kvinnliga konstnärer målar verk på fasader i Sverige. Inte överallt men i Göteborg, Stockholm, Uppsala, Malmö och Varbergs kommun. Jag gör det med fastighetsbolaget Vasakronan och förhoppningen är att vi ska bidra till mer kreativa stadsmiljöer.

   

  Varför tjejer?
  Partnerna såg möjligheten att lyfta fram kvinnliga konstnärer för att de inte är lika välrepresenterade som män på gatukonstscenen. 

   

  Den 12 april är det deadline för 2020 års ansökan.

  Ja, det är 10 nya väggar/platser i Göteborg som ska fyllas. Framförallt parkeringshuset Perukmakaren vid NK i Gbg. Så vi letar efter 10 kvinnliga konstnärer till dem.

   

  Vem får söka?

  Alla kvinnliga konstnärer som känner sig uppmanade.

  När ska väggarna målas?
  Ca 4 veckor efter sista ansökningsdag men vi kommer meddela det i god tid innan. 

   

  Hur ser arvodet ut?
  Varje konstnär får ett fast arvode på 10 000 sek för en vägg (7,1 kvm) plus färg (grundmålning och till verket) 1 års gratis ateljé av Vasakronan för 1 utvald konstnär

   

  OK Ali, hoppas att ni får in en massa ansökningar! Lycka till och vi ser fram emot att se de nya verken. Här söker ni!