Bild: Kntnt

 Bild: Kntnt

Intervju

Hej, vad gör du Daniel Lägersten?

Publicerat 2023.11.13

  Gothenburg Film Studios och GötaFilm förstärker med ny gemensam VD, Daniel Lägersten. Vi på ADA blev såklart nyfikna och kontaktade Daniel för att kolla läget.


  Hej, vad gör du Daniel?

  Jag är ny VD och producent på Götafilm/Gothenburg filmstudion.

   

  Stort grattis till nya tjänsten, kan du berätta lite om din bakgrund inom filmindustrin och hur det lett dig till din nuvarande roll?

  Jag kommer senast från ett tillväxtuppdrag på Silverbullet film som ledamot i styrelsen med uppdrag som att utveckla verksamheten som produktionsansvarig.  Innan det gjorde jag en lång resa med att starta en drama satsning, Baluba Scripted, som blev ett nytt produktionsbolag 2013 som vi tog till internationell nivå med filial i Los Angeles. Bolaget gick upp i VIAplay 2019 och blev Viaplay Studios 2020. Tidigare i min karriär har jag arbetat på SVT och diverse produktionsbolag med 20 års erfarenhet av att producera.

   

  Imponerande! Vad är din vision för Götafilm och Gothenburg film studios under din ledning?

  Klara av branschkrisen och utveckla verksamheten för framtiden.


  Vilka råd skulle du ge till nya filmskapare som vill göra karriär inom filmindustrin, särskilt med tanke på den snabba teknologiska utvecklingen?

  Writing is rewriting. Använd alla nya hjälpmedel som finns för att effektivisera den kreativa processen och anamma nya produktionsmetoder. Den som adopterar och blir bäst på det nya har bättre förutsättningar att få jobb. 

   

  Vad har du på gång framöver?

  TV-serie, långfilm och event. 


  Fullt upp med andra ord ;) Tack för din medverkan och stort lycka till! Det ska bli kul att följa utvecklingen av GötaFilm och Gothenburg film studios. Vi har bara en liten bonusfråga, vilken är din favoritfilm?

  Just nu, Denim Hunter producerad av Götafilm ;-) Tack själv.


  Gothenburg film studios

  GötaFilm