Bild: C&B

 Bild: C&B

Intervju

Hej vad gör ni Chuck & Bruno?

Publicerat 2019.01.23

  • Film
  • Göteborg
  • Inspiration
  • Intervju

Vi tog och kollade med Chuck & Bruno, den nystartade fullservicebyrå för filmproduktion vad som händer och hur deras tankar gick när de startade bolaget. Varför samarbete är viktigt. Och så fick vi redan nu smygtipsa om deras kommande samtalsserie!

Hej Chuck & Bruno, vad gör ni?
Sitter och äter Flautas de Papa på Ana Gema Tolentino’s mexikanska restaurang som vi delar lokaler med (Saltet, Ringön).

Ni är en nystartad fullservicebyrå för filmproduktion, baserad på Ringön. Men ni har alla erfarenheter från andra delar av branschen/erna. Berätta lite om bakgrunden till varför ni valde att starta byrå!
Vi är ett servicebolag för filmproduktion med spetskompetens inom casting, location och music supervision. Vi har båda arbetat i film- och musikbranschen i 20 år och kände bägge att vi ville göra något nytt, tillsammans.

Hur är konkurrensen inom just er nisch här i GBG?
Vi ser inte konkurrens, vi ser samarbeten. Det är även en av anledningarna att vi flyttat till Ringön. Vi ser hur det sitter en massa små produktionsbolag, byråer, skivbolag och andra små företag i den här stan, som alla slåss om en relativt begränsad marknad. Det blir svårt att nå riktig höjd och svårt att påverka det rådande klimatet med fokus på konkurrens istället samarbeten. Vi har alltid förespråkat ett Vi, och hoppas att kunna skapa en gemensam kraft själva och tillsammans med fler aktörer här på Ringön. Vi är inte intresserade av att äga konton, utan att se till att vi möjliggör film av hög kvalitet och ger de producenter och produktionsbolag som väljer att placera sina produktioner här i regionen en anledning att alltid vilja filma här.

På er instagram är det väldigt mycket fokus på casting, och skådespelare, är det er tyngdpunkt?
Nej. Vår tyngdpunkt är att vi har bred erfarenhet och spets.

Vi kan hela processen. Casting, location scouting, music supervision, men vi har ju även bakgrund som regissörer, producenter och skådespelare.

Vi har hört att ni går i planerna att även skapa event, samtal om filmbranschen, så småningom. Berätta lite mer om det!
Vi kommer under året att göra en samtalsserie på Ringön. 4 platser och 4 teman. Det blir några stora internationella filmskapare som kommer och samtalar med initierade moderatorer. Det blir musik och mingel, fest med innehåll. Ett ställe att mötas för film-, reklam- musik- och modebranschen. Med höjd!