Bild: Karin/ADA

 Bild: Karin/ADA

ADA gör

Konstform med allt för november

Publicerat 2019.11.01

  • ADA
  • Inspiration

Nyhetsbrevet denna månad har ett starkt fokus på hållbarhet, bl a genom Framtidsveckan och alla dess event. Vi på ADA håller workshop i att tänka cirkulärt för möbeldesigners. På Röhsska frågar man sig hur kan kreativa företag anpassa sig för att nå medvetna konsumenter. På Röda Sten samtalas det den om hur konstnärer kan bidra till arbetet med klimatanpassning. Dessutom intervjuar vi David Andréas, AD på Grey Gothenburg, som med sitt musikprojekt CLIMATE X-PRESS vill använda sina breda kreatörstalanger att göra avtryck i frågan.

Men vi har givetvis samlat mycket mer åt er! Den fina branschspaningen "Curt Dahlén - återupptäckt grafisk designguru från Göteborg" av Stefan Krantz (som just kommit ut med en bok om Curt Dahlén). Vi tipsar om flera event för att söka kulturstöd. Och självklart mycket annat smått och gott, bland både notiser och tips.

Och som en sista liten godbit så har vi också hittat ett gäng julmarknader, som ju nu kommer sätta guldkant på livet i slutet av november och framöver, och som ju är en viktig del av många kreatörers levebröd!

>> Läs hela nyhetsbrevet här