Bild: Långelid/VonBrömssen

 Bild: Långelid/VonBrömssen

Omvärlden

Långelid/Von Brömssen

Publicerat 2020.02.04

  Daniel Långelid och Emma von Brömssen är tapetduon LÅNGELID/VON BRÖMSSEN i veckan ställer de ut på Stockholm Furniture Fair för första gången tillsammans.

  Ni är något av tapetmästare har vi hört, hur hittade ni varandra?
  Om vi är tapetmästare får väl kanske andra avgöra, men vi har iallafall ganska lång erfarenhet av mönsterdesign båda två. Vi träffades första gången för 12-13 år sedan när Emma gjorde praktik där Daniel arbetade som tapetdesigner. Sedan har vi mötts lite då och då under åren och för två år sedan dök ett tillfälle upp att göra något tillsammans i och med att Ulricehamns Tapetfabrik startade.

  Ja, hur ser samrbetet med Ulricehamns Tapetfabrik ut?
  Det är ett väldigt nära samarbete där vil står för det kreativa så som framtagning av nya mönster, bygga kollektioner, foto, styling och allt som rör det visuella och UT står för produktion och försäljning. I vår första kollektion Vol.1 har vi ritat fem mönster var. Vi vill inte styra varandras skapande utan arbetar fritt på var sitt håll. Och låter sedan våra mönster få släktskap i själva färgsättningen.

  Vad är det egentligen för magiskt med tapeter? I i den parallella världen på Instgram pågår någon slags tapetförälskelse bland framförallt de som gillar inredning, vad är det tapeterna gör med oss tycker ni?
  Tapeter skapar en stämning och atmosfär åt ett rum och sätter en tydlig prägel på en inredning. Likväl som man skapar sin stil med sina kläder så skapar även tapeter en stil till ett hem, restaurang eller hotell. Vi tror att det dekorativa har ett värde och är viktigt för vårt välmående. Estetisk funktion!

  Nu ställer ni ut på möbelmässan i Stockholm, vad kommer ni visa?
  Vi visar vår första kollektion Vol.1

  Var hittar vi er?
  I hall C 02:21

  Bra! Tack båda och lycka tilll!