Foto: Linus Valberg

 Foto: Linus Valberg

Intervju

Hej vad gör du Ludwig Källén?

Publicerat 2020.02.16

  Ludwig Källén, regiassistent på Ruben Östlunds nya film ”The Triangel of Sadness” som startar sin inspelning nu i dagarna. Ludwig har varit på Plattform Produktion i tre år. Han började som klippassistent på ”The Square”. Innan jobbet på Plattform studerade han journalistik och mediekommunikation vid Luleå Tekniska Universitet.

  Hej, vad gör du Ludwig?
  Hej! Just nu jobbar jag främst med för-produktionen av Ruben Östlunds kommande långfilm ”Triangle of Sadness”. Så nu är det mycket som ska testas och falla på plats innan vi börjar spela in i slutet av februari så att vi är så redo som vi bara kan vara. Samtidigt, men inte i samma utsträckning som tidigare, jobbar jag på en rad olika projekt som vi på Plattform producerar. Bland annat Ninja Thyrberg's långfilmsdebut ”Jessica”.

  Den 19 februari börjar ni filma, vad händer då?
  Då blir det fullt ös fram tills vi är klara i slutet av juni med inspelningen. Mer specifikt vad som händer är fortfarande väldigt hemligt! Men vi kommer spela in i Göteborg, Trollhättan och Grekland under den tidsperioden.

  Hur många är involverade i filmen?
  Oj, hur många kan det vara? Det känns som att det börjar nytt folk varje dag, och mer kommer det ju bli! Men just nu, när vi inte har börjat spela in än så kanske det är runt 100 personer som är på ett eller annat sätt jobbar med filmen? Eller underskattar jag mängden nu? Jag är inte speciellt bra med siffror...

  Vi har förstått att ni har letat en del location i GBG, hur mkt filmar ni här?
  Vi filmar ungefär två-tre veckor i Göteborg, men på ganska få locations. Alla är väldigt noggranna med att hitta den perfekta platsen för den specifika scenen, så det är därför vi sett på så otroligt många platser. Nu börjar allt falla på plats efter månader av scoutande, vilket känns superkul!

  Hur länge har du jobbat med filmen?
  Jag började jobba väldigt tidigt med den här filmen. Jag tror Ruben pitchade filmen för mig under tidigt 2018? Så sedan 2018 har jag i någon utsträckning jobbat med filmen, och kommer jobba med den till 2021 när vi har planerad premiär.

  Vad blir din roll från och med den 19 februari?
  Då kommer jag dels jobba som Rubens regiassistent, och dels filma till bakomfilmen jag jobbat med sedan ett tag tillbaka.

  Tack Ludwig! Och lycka till hela våren!