Bild: Mnsc/Flickr Creative Commons

 Bild: Mnsc/Flickr Creative Commons

Lokalt

Mycket mode och textil i maj

Publicerat 2019.05.08

  • Göteborg
  • Mode
  • Sjuhärad
  • Textil

Maj blir en fin månad för mode och textilintresserade runtom Västsverige! Både samtids- och historiskt intresserade får sitt lystmäte, modet och textilen börjar äntligen inta sin rättmätiga plats bland de lokala kreativa näringarna.

Den stora utställningen Göteborgs garderob, som fokuserar på tiden runt 1880-1930, när klädfabriker tar plats i ett växande Göteborg, öppnade 4 maj på Göteborgs stadsmuseum.

På Röhsska är det modedagar 9-12 maj. Det blir ett späckat program och i fokus står samtid, framtid och den aktuella frågan om hållbart mode.Tillskärarakademins utställning Det Nya Hantverket visas i också Auditoriet 9-12 maj.

Dräll på Rydal är årets stora vävevent! Programmet innehåller många olika aktiviteter och bygger på utställningar från företagare från bygden och föreningar/organisationer som har väv och textil i fokus.

FashionDAYS på Textile Fashion Center 17-18 maj kretsar kring mer miljövänliga sätt att shoppa! Det blir bl a modevisning med Gina Tricot, föreläsning med H&Ms hållbarhetsansvarig och swopping!

>> Göteborgs garderob

>> Röhsskas modedagar 9-12 maj

>> Dräll på Rydal 10-11 maj

>> FashionDAYS på Textile Fashion Center 17-18 maj