Just nu

Sök till "artist in residence" på Gerlesborgsskolan

Publicerat 2020.11.19

    Gerlesborgsskolan finns både i Bohuslän och i Stockholm. På båda skolorna ges en 2-årig grundläggande konstutbildning och kortare konstkurser. Gerlesborgsskolan Bohuslän bjuder nu in konstnärer att söka "open call" för "artist in residence" med utställning i Galleri Gerlesborg under våren 2021.

    Skolan är en aktiv mötesplats för kultur och arrangerar utställningar, föreläsningar, filmvisningar och konserter regelbundet. Gerlesborg i Tanums kommun är som plats kulturtätt, med Gerlesborgsskolan, Konstnärernas Kollektivverkstad, Scenkonstskolan och många åretruntboende konstnärer och kulturarbetare. Tanken är att den som kommer som gästande residenskonstnär ska kunna nyttja det kontaktnät som finns i området samt inspireras av den vackra natur som fick Arne Isacsson att starta skolan just här.

    Just nu pågår ansökan för att bli "artist in residence" mellan den 12 april till 12 maj nästa år. Perioden avslutas med en vernissage och utställning under en månad fram till mitten av juni. Överlappande med residensperioden startar hängningen av utställningen då konstnären installerar med stöd från koordinatorn för kulturverksamheten. Antagna konstnärer får egen ateljé och boende i rum med vacker havsutsikt över Bottnafjordens inre.

    Läs mer och ansök här