Bild: Markchadwickart/Flickr Creative Commons

 Bild: Markchadwickart/Flickr Creative Commons

Lokalt

Sommarlovskreatörer

Publicerat 2019.06.24

  • Inspiration
  • VGR
  • Workshop

För sommarlovslediga barn och ungdomar med lust och längtan till våra kreativa världar finns mycket att hämta på de olika museernas sommarlovssatsningar. Runtom i regionen har vi hittat en guldåder av spännande och roliga aktivoteter, kurser och workshops för barn och unga.

>> Konst på dina villkor, Göteborgs konstmuseum
Under ett flertal datum under sommaren 2019 ordnar Göteborgs konstmuseum konstnärligt skapande i museets Studio och på andra kreativa platser i staden under turnénamnet.

>> Designkoll på Röhsska museet
Med utgångspunkt i museets utställningar Ocean Plastics och Nytt i samlingen utforskar vi under fem dagar havet, plastskräp och nya uppfinningar. Vi kommer även att åka på utflykt tillsammans. Veckan avslutas med en festlig vernissage där vi visar vänner och familj vad vi gjort. Designkollot hålls 25–29 juni, kl 12 – 16.

>> Sommarlov på Röda Sten Konsthall
Välkommen till kreativa sommardagar i vår utomhusverkstad, öppen för alla barn och unga.

>> Sommarlov med Göteborgs Konsthall
Är du sommarlovsledig i stan? Vi erbjuder flera kreativa och spännande aktiviteter, helt kostnadsfritt. Vad sägs till exempel om att avfyra en färgkatapult eller tejpa 3d-teckningar i luften?

>> Sommarlovssatsningen, Göteborgs Stad
Aktiviteter arrangeras runt omkring i hela staden och oavsett vart du bor kan du vara med och möta barn från olika stadsdelar. Vissa aktiviteter behöver du föranmäla dig till och andra är det bara att komma till.

>> Sommarlov på Textilmuséet, Borås

>> Konstkollo på Borås Konstmuseum
Är du mellan 10 och 15 år och vill prova på olika former av konstnärligt skapande på sommarlovet? Se hit! Borås konstmuseum anordnar Konstkollo i juli med späckat schema där varje vecka avslutas med litet vernissage och fika.

>> Skövde Konsthall
Sätt färg på stan Vill du vara med och skapa konst som syns? Bor du i Skövde kommun och är mellan 6 och 15 år? Då tycker vi att du ska vara med!

>> Unga Gerlesborg

>> Hasselblad Foundation
Sommarlovsworkshop för dig mellan 12-16 år! Tillsammans skapar vi utomjordiska världar som vi fotograferar i vår studio.

>> Akvarellmuseet
Olika kurser och öppen verkstad hela sommaren