Emeli och Carolina på sin möbel Besitt.

 Emeli och Carolina på sin möbel Besitt.

Just nu

Studenter på HDK designar hållbara troféer till Sveriges största reklamtävling för studenter

Publicerat 2020.10.11

  Designstudenterna Carolina Härdh och Emeli Höcks vill skapa konst som uppmärksammar de stora utmaningar som vår planet står inför. Nu har de med hjälp av återvunna material designat troféer till Sveriges största reklamtävling för studenter, som går av stapeln 14 oktober.

  Carolina Härdh och Emeli Höcks brinner för miljöfrågor och vill belysa problematiken med ett samhälle som inte sätter naturen i första rummet. Tidigare i år skapade de, av ostronskal och papper, sittmöbeln Besitt som ifrågasätter möbelindustrin och vår tids ohållbara konsumtionshets.

  - Vi vill visa att något som anses värdelöst, som skräp från matindustrin, kan användas som råmaterial för att bli något fint och användbart, säger Emeli Höcks.

  Nu har studenterna använt ostronskal och papper för att skapa fyra unika troféer till årets upplaga av 48h – Sveriges största reklamtävling för studenter. Med fokus på återvunna material vill de visa att det finns sätt att vara kreativ på som minskar vårt avfall. Genom sin konst vill de bidra till en bättre värld och uppmuntra andra i samma bransch att designa för att förbättra människans klimatpåverkan.

  - Vi måste ta tillvara på det som redan är producerat och förhålla oss till den cirkulära livscykeln, säger Carolina Härdh.

  Läs mer om Carolina och Emeli.