Bild: Simon Rydén

 Bild: Simon Rydén

Arbetsplatsen

Studio Moss – Karolina Eriksson & Eric Dahl Palmér

Publicerat 2019.02.20

  • Design
  • Göteborg
  • Inspiration

Berätta om er och er arbetsplats!
2013 tog vi våra masterexamen i grafisk design på HDK och har sedan dess arbetat tillsammans med Studio Moss, en visuell kommunikation- och grafisk design-studio. Vår lilla storlek ger oss förmånen att kunna jobba med små och nystartade kunder men också stora kunder där vi kan ta hjälp av vårt kontaktnät av duktiga kollegor. Även om våra kunder ofta kommer från konst, arkitektur och kultursektorn arbetar vi egentligen gärna mot alla branscher.

Vi sitter i ett mysigt hörnrum med stora fönster på Karl Johansgatan i Majorna. Huset är en industrilokal från början av 1900-talet med högt i tak och rymliga ljusa rum.

Vi delar lokalen med en handfull andra under namnet Ahoy studio. Det är fint att tillhöra en större arbetsplats med kollegor och utrymme. De flesta äter lunch tillsammans och då diskuteras både jobb, livet och senaste True Detective-avsnittet. På Ahoy har vi även eget julbord och sommar-avslutningen på kvarterskrogen och så ibland någon sporadisk fest där vänner bjuds in.

Vad inspireras ni av just nu?
Vi har nyligen bytt rum i samma lokal och känner oss inspirerade av de nya intryck och möjligheter som rummet ger oss. Bokhyllan har en viktig roll i vårt rum och innehållet är en ständig källa till inspiration.

Hur ser en arbetsdag ut för er?
Ofta har vi ganska vanliga arbetsdagar med vanliga kontorstider och vanligt morgon-kaffe. Några gånger i veckan är vi borta på möte, men oftast kommer kunderna till oss och då får man ju passa på att fika. Ibland är vi iväg till något tryckeri och för ett tag sedan åkte vi Ålandsfärja i research-syfte med ett jobb för ett större konsultföretag. Vi uppskattar omväxlingen men det är också fint med en heldag i studion!