Just nu

Textile Fashion Center visar ”allt” för en dag

Publicerat 2021.10.14

    Upptäck, upplev och inspireras av historiens och framtidens textil och mode i Borås den 23 oktober. Textile Fashion Center öppnar dörrarna till utställningar, guidade visningar, samtal med experter inom textil och mode och mycket mer.

    Textile Fashion Center Day är en dag med unika möjligheter att komma ”bakom kulisserna” i Borås center för textil och mode. Bland annat visas Textilhögskolans unika labbmiljöer och Smart Textiles Showroom med exempel på forskningsresultat, produktutveckling och framtidens hållbara textil och mode. Textilmuseet guidar i sina ”dolda” samlingar och under dagen invigs en utställning med textilkonstnären Ian Berry. Där visas även multimediautställningen Craft Rituals och Ung Svensk Form liksom permanenta utställningar. 


    Du kan träffa forskare, lyssna på korta intervjuer om ”allt” inom textil och mode, lära dig vad det innebär att vara cirkulent, få veta fördelarna med svensk ull, skaffa information om alla utbildningar som Textile Fashion Center erbjuder och mingla med andra textil- och modeintresserade.

    Välkommen den 23 oktober kl 10.00-16.00 till Skaraborgsvägen 3A i Borås! 
    Läs hela programmet på Textilefashioncenter.se.