Foto: Ines Sebalj

 Foto: Ines Sebalj

Intervju

Hej vad gör du Ulf Dalnäs?

Publicerat 2020.01.13

  Efter fem, år som prefekt på HDK byter Ulf Dalnäs adress och titel till Vicedekan med ansvar för samverkan på Konstnärliga fakulteten. Efter julledigheten var det dit han gick och vi undrar hur det känns såhär några dagar in i nya jobbet.

  Det är stora saker som händer Ulf, hur känns det?
  Det känns konstigt men samtidigt bra att vi nu äntligen fått ihop HDK och Valand till en gemensam institution och för mig personligen är det fint att kunna fortsätta att bidra till konstnärliga fakultetens verksamhet.

  Vad blir ditt uppdrag som Vicedekan på Konstnärliga fakulteten?
  Jag kommer arbeta för att stärka våra samverkansplattformar och vårat samarbete med externa partners. Vidare kommer jag arbeta för Fundraising till vår planerade gemensamma byggnad där all konstnärlig utbildning vid Göteborgs universitet samlas. Eller egentligen inte all, för vi har fortfarande kvar utbildningar vid Steneby och konstnärliga fakulteten har ett regionalt ansvar som jag också ska arbeta vidare med.

  Du har många års erfarenhet inom den konstnärliga fakulteten, vad hoppas du på själv med ditt nya jobb?
  Detta är egentligen ett 1.5 års uppdrag och med det så hoppas jag kunna stärka det viktiga samverkansområdet för fakulteten. Sen kommer jag söka nya chefsuppdrag är planen. Ser fram emot ett kul uppdrag fram till dess.

  Vad tar du med dig från din tid på HDK?
  Jag tar med mig den fantastiska verksamheten, studenterna och all personal och massiva erfarenheter, både av att leda HDK men också av att slå samman två historiskt viktiga institutioner i Göteborg - Valand och HDK.

  Vem kommer leda HDK vidare?
  HDK-Valand - Högskolan för konst och design som den nya institutionen heter leds av Troels Degn Johansson.

  Jo en sak till! I torsdags eftermiddag trodde vi att HDK på Kristinelundsgatan stod i lågor (läs 7 brandbilar utanför) Var du där då och  vad hände?!
  Det var laserskäraren som fattade eld. Den och rummet den stod i förstördes. Men jag var inte där själv utan får hänvisa tll Troels.

  Tur att det gick bra. Tack Ulf och lycka till!