Åsa Södergren - utställningen "Habitat"

Åsa Södergren - utställningen "Habitat"

Publicerat 2023.11.19

Vi hälsar konstnären Åsa Södergren välkommen tillbaka till oss och denna gång med en separatutställning. Hon kommer i sin utställning att bjuda på måleri, collage och tredimensionella objekt.

”Jag gav mig själv ett helt år för att dyka ner i färgen. Jag hade nått vägs ände i mitt måleri och behövde göra en omstart. Från det figurativa tog jag mig in i det abstrakta, och rotade runt. Så svårt det var! Och givande! Och det är från den processen som mitt nuvarande arbete kommer. Jag hittade ett språk och en tematik som berör mig, eller snarare finns där, innerst inne. Det kan ta sig i olika uttryck, både föreställande och nonfigurativt, i olika tekniker och material och både två- och tredimensionellt. Det är både en njutning och ett tvång att vara där/här, men framför allt är det en upptäcktsresa. Som ett tryffelsvin bökar och rotar jag, likt en geolog knackar jag stenar och gräver mig ned. Jag vaskar guld, och hittar berättelser.”

Vernissage lördag den 11 nov kl 12-16 Vernissagedagen kl 12.30 och 14.30 berättar Åsa Södergren om sitt konstnärskap.

Utställningen visas t.o.m. den 26 november 2023.

Varmt välkomna!

Öppettider: Ons-tors kl 13-17, fre-sön kl 12-15 Vernissagehelgen lör-sön kl 12-16

Hitta hit: Galleriet ligger på Monsungatan 57, Göteborg. Mittemot Bockkranens busshållplats på Västra Eriksberg. Du tar dig lätt hit med bil eller buss 16. Gratis parkering i två timmar på gatan. Det går också att ta Älvsnabben till hållplats Eriksberg och därifrån en promenad på några minuter. Följ kajen från färjeläget, över röda bron som går över Eriksbergsdockan och fram till Monsungatan.

Datum: 2023.11.19

Tid: 12:00

Plats: RiverCity Gallery, Monsungatan 57, Göteborg

Arrangör: RiverCity Gallery

Webbsida: https://www.rivercitygallery.se/