Bandet - en utställning på Röda Sten Konsthall

Bandet - en utställning på Röda Sten Konsthall

Publicerat 2022.12.02

Bandet – The Line Välkommen till utställningen Bandet – The Line skapad av deltagare från Röda Sten Konsthalls ungdomsverksamheter. Tisdagsgruppen och Konst som mötesplats har under året fokuserat på frågor kring arbete och hur det påverkar våra relationer och kroppar. Titeln anspelar på fysiskt arbete i fabriker och de band som knyts över generationer och färgar våra minnen. Under hösten har deltagarna skapat enskilt och gemensamt, inspirerade av utställningarna Mekaniska rörelser trots smärta och Om ditt hjärta vill.

Deltagarna i Tisdagsgruppen är mellan 12 och 19 år. Inför utställningen har gruppen diskuterat arbetets normer, krav och förväntningar som ställs på oss medborgare. Vad innebär det att arbeta inom industrin, på kontor eller som konstnär? Gruppen har tagit sig an dessa frågeställningar med olika material och tekniker.

Konst som mötesplats riktar sig till personer mellan 19 och 30 år. De har inspirerats av utställningen Mekaniska rörelser trots smärta och dess fokus på släktskap, arv och fysiskt arbete. Genom att utgå från sina egna historier har deltagarna arbetat med olika typer av bruksföremål och fråntagit dem deras ursprungliga funktion, för att sedan förvandla dem till konstobjekt.

Datum: 2-4 december Tid: vernissage 2 december kl 15–19 med öppningsceremoni kl 17.30 Plats: våning 3 och 4 Entréavgift: 20kr (fri entré för alla under 26 år) som gäller för Konstrundan i Majorna som är samtidigt på vån 2.

Datum: 2022.12.02

Tid: 15:00

Plats: Röda Sten Konsthall

Arrangör: Röda Sten Konsthall

Webbsida: http://rodasten.se/rs_events/view/Bandet_22.12.02/?lang=se