Boksamtal med Lisbeth Larsson: Märkvärdiga Svenska Kvinnor – 200 kvinnor som förändrade våra liv.

Boksamtal med Lisbeth Larsson: Märkvärdiga Svenska Kvinnor – 200 kvinnor som förändrade våra liv.

Publicerat 2020.03.07

Vi tjuvstartar den internationella kvinnodagen med att bjuda in Lisbeth Larsson till museets butik för att prata om sin bok Märkvärdiga Svenska Kvinnor – 200 kvinnor som förändrade våra liv.

Lisbeth Larsson är professor em i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet. Hon har bland annat gett ut böckerna Hennes döda kropp. Victoria Benedictssons arkiv och författarskap, Promenader i Virginia Woolfs London och Hundrade och en Göteborgskvinnor. Tillsammans med Maria Sjöberg skapade hon databasen Svenskt Kvinnobiografiskt Lexikon som Märkvärdiga Svenska Kvinnor bygger på. Lexikonet innehåller för närvarande 1000 biografier om svenska kvinnor som bidragit till det svenska samhällets utveckling med sin verksamhet.

I Märkvärdiga Svenska Kvinnor finns ett urval på 200 biografier från Svenskt Kvinnobiografiskt Lexikon. Vi ska få höra Lisbeth berätta om några av dessa kvinnor, med särskilt fokus på kvinnliga konstnärer. Efter presentationen följer boksignering med möjlighet till samtal med författaren. Butiken bjuder på tilltugg. Fri entré.

Datum: 2020.03.07

Tid: 15:00

Plats: Göteborgs konstmuseum

Arrangör: Göteborgs konstmuseum

Webbsida: https://goteborgskonstmuseum.se/2020/02/boksamtal-lisbeth-larsson/