Crossing the Blue Bridge - Selma Selman

Crossing the Blue Bridge - Selma Selman

Publicerat 2024.02.10

Crossing the Blue Bridge är både namnet på utställningen och Selma Selmans nya film, som bygger på hennes mammas krigsminnen från hemstaden Bihać i Bosnien och Hercegovina under 1994. Utställningen förenar de olika sociala och politiska sammanhang som Selman rör sig i, eftersom hon lever mellan olika platser, kulturer och verkligheter. Främst handlar den om hennes romska rötter, men hon tar även ställning som feminist, både i sin konst och som aktivist. Kärnan i Selmans konstnärskap är en kritik av rådande normer och fördomar.

Selma Selman föddes 1991 i Ružica, Bihać, Bosnien och Hercegovina. Nyligen avslutade hon sin vistelse på Rijksakademie i Amsterdam, och hon bor och arbetar även växelvis i Bihać och i New York. I sina verk växlar hon mellan känsliga, hårda och ironiska gester som blottlägger diskriminerande tillskrivningar av identiteter, stereotyper och förväntningar på olika roller.

Vernissage 10 februari

Invigningen inleds kl.12 med Selma Selmans performance Superpositional Letter to Omer.

Därefter följer en introduktion till utställningen av verksamhetschef Mia Christersdotter Norman, curator Amila Puzić och representanter för Röda Sten Konsthalls partnerinstitutioner Schirn Kunsthalle Frankfurt och Capital of Culture Bad Ischl Salzkammergut 2024.

Kl. 14 inbjuds du till ett konstnärssamtal mellan Selma Selman och utställningens curator Amila Puzić.

Vi bjuder på förfriskningar och tilltugg.

Utställningen är öppen kl.11–17 under öppningsdagen med fri entré.

Datum: 2024.02.10

Tid: 11:00

Plats: Röda Sten Konsthall

Arrangör: Röda Sten Konsthall

Webbsida: https://rodastenkonsthall.se/utstallningar/crossing-the-blue-bridge/