,Filmvisning och samtal

,Filmvisning och samtal

Publicerat 2022.04.07

Välkommen till en filmvisning av La Jetée (1962), en science fiktion-film av den franska regissören Chris Marker. La Jetée består till stor del av svartvita stillbilder. Den utspelar sig i en postapokalyptisk värld efter tredje världskriget där överlevare experimenterar med tidsresor.

Efter filmvisningen följer ett samtal med konstkritiker Sinziana Ravini och filmkritiker Jonas Holmberg. De kommer i sitt samtal att reflektera kring La Jetée och Chris Markers bredare konstnärliga praktik i relation till Basim Magdys utställning Avtrycket / The Dent.

Filmen är på franska med svensk textning. Samtalet är på engelska och modereras av Amila Puzić, curator på Röda Sten Konsthall. Det bjuds på fika mellan filmvisningen och samtalet.

Datum: torsdag 7 april Tid: kl. 17-19 (filmen visas kl. 17-17.30, fika och mingel 17.30-18 och samtal kl. 18-19) Plats: Katedralen och Annexet på andra våningen Kostnad: Ingår i entréavgiften Språk: Filmen är på franska med svensk textning. Samtalet är på engelska.

Sinziana Ravini är konstkritiker, författare och curator bosatt i Paris. Jonas Holmberg är filmkritiker och konstnärlig ledare för Göteborg Film Festival.

KONTAKT Marie Bergdahl  Samordnare för konstpedagogik och program mb@rodastenkonsthall.se

Bild: Jonas Holmberg och Sinziana Ravini (Foto: Giasco Bertoli)

Datum: 2022.04.07

Tid: 17:00

Plats: Röda Sten Konsthall

Arrangör: Röda Sten Konsthall

Webbsida: http://www.rodasten.com/rs_events/view/filmvisning/?lang=se