HDK-Valand BA Film visar examensfilmer på Göteborg Film Festival

HDK-Valand BA Film visar examensfilmer på Göteborg Film Festival

Publicerat 2023.01.28

I samarbete med Göteborg Film Festival premiärvisar studenter från HDK-Valands kandidatprogram i film sina examensfilmer.

Huvudet är alltid någon annanstans Av Henrik Dahlbring 14 min | dokumentär

I vuxen ålder upptäcker Henrik att han känner igen sig i de symtom som utmärker Adhd. Tillsammans med sin mamma och den imaginära samtalsvännen Farbror Väster söker han svar på frågor om sitt inre i en reflekterande och känsligt berättad dokumentär.

Boys Av André Vaara 9 min |

När fyra unga killar förfestar på ett hotellrum i centrala Stockholm tar den grabbiga jargongen över och den uppsluppna stämningen byts mot rädsla. André Vaara utforskar manlighet och homofobi och förflyttar sina tonårskillar in på farligt territorium.

För Slite! Av Ivar Jansson 15 min | dokumentär

Sommaren 2021 avvisades Cementas nya tillståndsansökan för att bryta kalk vid Slite, Gotland, och företaget hamnade mitt i samhällsdebatten. I en dokumentär som belyser oförenliga perspektiv ställs framtidens levnadsvillkor mot nutidens, grundvatten mot arbetstillfällen.

OBS! Filmerna ingår i kortfilmspaketet ''Examensfilm HDK-Valand'' vid Göteborg Film Festival och kostar 110 kronor. Det går endast att köpa biljett till hela paketet och inte till enskilda visningar. Mer information om biljetter på Göteborg Filmfestivals hemsida: https://program.goteborgfilmfestival.se/sections/swedish_shorts

Datum: 2023.01.28

Tid: 13:00

Plats: Bio Capitol

Arrangör: HDK-Valand i samarbete med Göteborg Film Festival

Webbsida: https://www.gu.se/evenemang/examensvisning-bfa-film