Konstnärlig process med Olof Marsja

Konstnärlig process med Olof Marsja

Publicerat 2021.11.25

Samiska gehänget, senmedeltida handelsförbindelser och rituell björnjakt. Hör konstnären Olof Marsja berätta mer om det nyproducerade verket Tänk om björnen är solen och solen är björnen som visas i utställningen Migration.

Olof Marsja delar under föreläsningen med sig av sina idéer om materialen, ringen som magiskt föremål och solen som varit vägledande i arbetet. Han kommer även att beröra mer generella tankar kring sin praktik och sina metoder: om vikten att ge sig hän och att följa med materialet. Det kommer vara en bjussig inblick i den konstnärliga processen och en frikostig delning av det visuella referensmaterialet som inspirerat.

Olof Marsja har en kandidat från Konstfack och arbetar med skulptur i material som glas, brons, trä och det funna. I sin praktik utgår han ofta från frågor kring identitet, historia och humor. Tidigare har han bland annat ställt ut på Galleri Nevven, Bonniers konsthall, Göteborgs konsthall, Havremagasinet, Luleå Biennalen och är för närvarande aktuell med en soloutställning på det samiska samtidskonstcentret i Karasjok.

Antalet deltagare anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens aktuella riktlinjer för allmänna sammankomster. Ingen föranmälan krävs, begränsat antal platser.

Bild: processbild från skapandet av verket ”Tänk om björnen är solen och solen är björnen, the Glass Factory, foto: Carl Ander, Röhsska museet.

Datum: 2021.11.25

Tid: 18:30

Plats: Röhsska museet

Arrangör: Röhsska museet

Webbsida: https://rohsska.se/aktiviteter/konstnarlig-process-med-olof-marsja/?date=202111251830