Mer eller mindre Bank: Walk-by-art-exhibition

Mer eller mindre Bank: Walk-by-art-exhibition

Publicerat 2021.06.04

Mer eller MIndre Bank är en installation av Leslie Johnson och Smriti Mehra i samarbete med Josefina Posch 4 juni kl 15:30-19:00 Walk-by-Vernissage 4- 27 juni, 2021 Dygnet runt Walk-by-viewing Nordstan entré på Spannmålsgatan Öppet för Walk-by-viewing 24/7

För mer information kontakt: Josefina Posch, Snowball Culture Productions http://www.snowballproductions.com

Banken som en lokal på en fixerad plats försvinner mer och mer från våra samhällen. Samtidigt finns banken överallt -- i butiker, restauranger, barer och framförallt på våra mobiler. Utställningen “Mer eller Mindre Bank” är en scenografisk installation som refererar till bankens funktion och banken som en plats, installerad i en situation som verket kretsar kring -- en vanlig kommersiell lokal i Nordstan.

Utställningen är ett exempel på samtidens gränsöverskridande aspekter inom konst där skulptur, video och performance möts i en teatralisk installation. Utställningen bjuder in publiken till att möta konst på ett nytt sätt, utanför de traditionella museerna och gallerierna och med hänsyn till pandemins restriktioner. Hela utställningen kan ses från utsidan av lokalen och via digitala medier genom QR-koden.

Installationen består av: Dokumentationen av ett fullt funktionerande system där konst lånas ut emot att ett annat verk lämnas som säkerhet, en banko-laundromat och “financial cushions”, vars broderade text för tankarna till bankens kundservice och gästfrihet. En “Do-It-Yourself” video visar kunder hur man odlar en ”money plant” och i bankens i bankens fastighetsavdelning hittas en flygande matta med mönster föreställande en lyxvillas arkitektritning. Konstnärerna som medverkar i lånesystemet är: Leslie Johnson, Pia König, Erik Lagerwall, Matt Lee, Smriti Mehra, Anne Marta Overaa, Anna Persson, Chinar Shah, Rainer Tihvan, Bob Watts, Ola Åstrand.

Om konstnärerna: Leslie Johnson är en svensk-amerikansk konstnär verksam i Sverige och internationellt och professor i fri konst på HDK-Valand. Smriti Mehra är videokonstnär baserad i London, och tillsammans har de gjort ett flertal projekt tillsammans under namnet Famous Artist och verket “Financial Cushions” visas i utställningen. Tillsammans med konstnären Chinar Shah skapade de utställningen ”Bubble in Progress: do not disturb” 2018 på Galleri Box och videon visade på Sharjah Internationella filmfestival, UAE, 2020.

Datum: 2021.06.04

Tid: 15:30

Plats: Nordstan Shoppingcenter entré Spannmålsgatan, Göteborg

Arrangör: Snowball Cultural Productions

Webbsida: http://www.snowballproductions.com/index.php?category=56&page=114