Nattborgmästare – hur funkar det?

Nattborgmästare – hur funkar det?

Publicerat 2020.05.28

Ett dynamiskt nattliv ger positiva effekter på kultur, turism och ekonomi samtidigt som det medför andra utmaningar. Välkommen till ett samtal om hur städer kan främja utvecklingen av nattekonomin.

Hur kan vi främja utvecklingen av nattekonomi och är det dags att utse en nattborgmästare? Björn Siesjö, stadsarkitekt, gäster från Europas nattekonomi och beslutsfattare i Göteborgs Stad diskuterar bland annat dessa frågor. Kvällen modereras av Nicklas Kartengren, initiativtagare till Club Health Sweden som vill bidra till ett mer inkluderande och säkrare nattliv.

Städer världen runt agerar idag för att utveckla nattlivet då det medför positiva effekter för turism, kultur och ekonomi. Ett rikt nöjesliv antas även locka till sig kreativa människor, företag och studenter och på så sätt bidra till tillväxt. Samtidigt medför ett dynamiskt nattliv ibland konflikter med boende som störs av höga ljudnivåer och de utmaningar det innebär att människor är i rörelse under dygnets alla timmar.

Programaktiviteten sker i samarbete med Club Health Sweden, Göteborgs Stad stadsbyggnadskontoret och Göteborgs stadstriennal.

Foto: Jubileumsparken.

Datum: 2020.05.28

Tid: 18:30

Plats: Röhsska museet

Arrangör: Röhsska museet

Webbsida: https://rohsska.se/aktiviteter/nattborgmastare-hur-funkar-det/?date=202005281830