"Nerver" Examensutställning konsthantverk, kandidat och master

"Nerver" Examensutställning konsthantverk, kandidat och master

Publicerat 2022.05.20

Vernissage

Fredag 20 maj, kl 16.00-19.00

Öppettider

Lördag 21 maj till och med söndag 29 maj, dagligen kl 12.00-18.00.

Nerver

Känsel och konsthantverk hänger ihop, och känsel registreras genom nervsystemet. Studenternas uppmärksamhet växlar mellan fingertoppar och omvärld, taktilitet och intellekt. Med omvärldens dramatik tätt inpå sig har detta varit en strategi för årets examensstudenter i konsthantverk. Tillsammans berättar de om vilka vi är i en tid av förändring.

Inget är sig likt På några få år har det kollektiva medvetandet tvingats ta till sig erfarenheter som ingen önskat sig. Att virus smittar, att jorden är till låns och att ondska finns vet vi, men att få det inpå skinnet i den överväldigande omfattningen – det är en annan sak.

De studenter som nu tar examen från kandidat- och masterutbildningar i Konsthantverk har, liksom alla andra, haft omvärldens dramatik tätt inpå sig under studietiden. Såklart har det påverkat. Känsel och konsthantverk hänger ihop, och känsel registreras genom nervsystemet.

Examensutställningen präglas av närvaro. Tillsammans visar alla de skilda projekten en bild av var vi befinner oss, som en scanning av våra sammanlagda liv. Studenternas uppmärksamhet växlar mellan fingertoppar och omvärld, taktilitet och intellekt. Nerverna arbetar, skickar signaler, kommunicerar och skapar förståelse.

En ny generation konsthantverkare öppnar dörrar mot nya sätt att förstå världen.

Anna T Wolgers, professor i konsthantverk, HDK-Valand

Datum: 2022.05.20

Tid:

Plats: Kronhuset, Postgatan, Göteborg

Arrangör: HDK-Valand – Högskolan för konst och design

Webbsida: https://www.gu.se/evenemang/nerver-examensutstallning-konsthantverk-kandidat-och-master