OmByta! Bytardagar på Nordiska Akvarellmuseet

OmByta! Bytardagar på Nordiska Akvarellmuseet

Publicerat 2023.09.02

Vill du hitta nya roliga prylar? Har du saker hemma som inte längre används?

I Nordiska Akvarellmuseets Fria verkstad arrangerar vi en bytardag med inspiration från pågående utställning Animal Kingdom. Vi lägger fokus på allt som hör floran och faunan till och det du tar med dig för att byta kan vara sticklingar, krukor, trädgårdsverktyg eller vaser respektive hundkoppel, djurböcker, kattleksaker eller fjärilshåvar – temat är öppet för tolkning! Ta med dig saker som inte längre används och byt dem mot någonting som någon annan har tagit med sig. Genom återbruk kan du bidra till en mer hållbar konsumtion.

Detta tar vi inte emot under bytardagen: – Livsmedel – Saker som är större än att du kan bära hit det på egen hand – Levande saker (växter är dock välkomna!)

Varför är det en bra idé att byta istället för att köpa nytt? Genom att använda begagnade produkter kan du minska din miljöpåverkan. Istället för att tillverka nytt och slänga kan du genom återvinning spara på naturresurser och minska ditt avfall. Detta är ett av många klimatsmarta val som bidrar till ett mer hållbart samhälle.

SÅHÄR GÅR DET TILL – Bytardagen arrangeras i museets Fria verkstad lördagen den 2 september, kl. 12–16. – Ta med dig max tio saker som du inte längre använder. De ska vara i gott skick, så att någon annan ska vilja ta med dem hem. För varje sak du lämnar in får du en bytesbiljett som du kan byta mot någonting annat. – Det går även bra att lämna in saker 28 augusti–1 september under museets öppettider (kl. 11–17), oavsett om du vill vara med på bytardagen eller bara vill bidra med prylar. Du lämnar då sakerna i museets reception. – För ditt första byte får du även en dagsentré till museets utställningar. – De saker som inte hittar sitt nya hem under bytardagen lämnas till second hand.

Datum: 2023.09.02

Tid: 12:00

Plats: Nordiska Akvarellmuseet, Tjörn

Arrangör: Nordiska Akvarellmuseet

Webbsida: https://www.akvarellmuseet.org/program/ombyta