Open stage på Röda Sten Konsthall

Open stage på Röda Sten Konsthall

Publicerat 2024.04.13

Med utgångspunkt i Selma Selmans utställning Crossing the Blue Bridge bjuder Röda Sten Konsthall in till Open Stage. Kom och lyssna på poesi, prosa, dramatik och gränsöverskridande textbaserade verk om identitet, arv, makt och motstånd. Deltagarna presenteras innan 13 april.

Gästartister för kvällen är Bagir Kwiek och Shirin Kaj som med hjälp av ord som konstform, poesi och litterära inslag berättar om sina erfarenheter som romer i Sverige.

Denna kväll är samordnad av Tara Talebsafa i samband med hennes praktik från utbildningen Kulturverkstan.

Open Call

Hur påverkas vi av de rådande normer som finns runtomkring oss? På vilket sätt kan vi ta tillbaka makten över oss själva och över vår historia? Hur kan vi tillåtas vara flera versioner av oss själva, där det inte finns något rätt eller fel? Hur ser vi till att bli representerade på våra egna villkor?

Med utgångspunkt från utställningen Crossing the Blue Bridge av Selma Selman, bjuder vi in till Open Call för Open Stage på Röda Sten Konsthall lördagen den 13 april. Ta chansen att dela dina egna texter på en öppen scen med temana identitet, arv, makt och motstånd.

Din text kan vara allt ifrån poesi, prosa och dramatik till gränsöverskridande textbaserade verk på valfritt språk. Ditt verk ska vara max 5 minuter och ha en koppling till ett eller flera av kvällens teman: identitet, arv, makt och motstånd. Är du intresserad av att delta? Endast föranmälan gäller.

Vi vill ha din anmälan senast söndag 31 mars.

Anmälan till Open call via formulär: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeG_BZRZr8l88nJT3ACMkK5ONJlZNVo_KhvdpdPI5CBmjsdrw/viewform

Datum: 2024.04.13

Tid: 18:00

Plats: Röda Sten Konsthall

Arrangör: Röda Sten Konsthall

Webbsida: https://rodastenkonsthall.se/program/open-call-open-stage/