Öppning av utställningen Sandra Mujinga

Öppning av utställningen Sandra Mujinga

Publicerat 2021.07.10

Kamouflage, kroppslig närvaro och övervakning är huvudteman hos konstnären Sandra Mujinga som nu är aktuell med sin första separatutställning på museum i Sverige.

Genom att kombinera det traditionellt hantverksmässiga och den digitala teknologin arbetar Sandra Mujinga med ett mångsidigt visuellt språk. Med förankring i skilda kulturuttryck såsom science fiction, afrofuturism och konsthistoria, undersöker hon det rationella tänkandets gränser och utforskar nya sätt att gestalta kropp, identitet och representation.

Ljud och musik är en viktig del av konstnärskapet och som producent och dj är hon verksam i både klubbsammanhang och utställningsrum.

Utställningen öppnar den 10 juli (kl 11-17). Entré till museet: engångsbesök 60 kr eller museikort 120 kr. Fri entré för barn och unga under 20 år.

Vi begränsar antalet fysiska besökare till museet, för att undvika trängsel och se till att våra besökare kan hålla tryggt avstånd. I väntan på att få komma in i utställningen går det bra att upptäcka resten av museet. Vi ber om förståelse för att du kan få vänta en stund innan du kan få komma in.

DIGITALT ÖPPNINGSPROGRAM På grund av rådande covid-19 restriktioner blir invigningsprogrammet digitalt. Det förinspelade programmet släpps på vår webbplats och i sociala medier den 10 juli kl 12.

Invigningstal av Patrik Steorn, museichef och Anna Hyltze, enhetschef utställningar och samlingar.

Utställningen visas 10 juli-7 november.

Bild: Sandra Mujinga, Libwá, Mókó och Nkámá, 2019, Göteborgs konstmuseum. Foto: Hossein Sehatlou.

Datum: 2021.07.10

Tid: 11:00

Plats: Göteborgs konstmuseum

Arrangör: Göteborgs konstmuseum

Webbsida: https://goteborgskonstmuseum.se/utstallningar/sandra-mujinga/