(på) gränsen - en utställning på Röda Sten Konsthall

(på) gränsen - en utställning på Röda Sten Konsthall

Publicerat 2024.06.15

För tredje sommaren i rad har vi bjudit in konstnärer för att skapa nya konstverk till en gemensam utställning. Skulptur, måleri, film, dans, performance och ljudkonst har utvecklats i dialog med de särpräglade utställningsrummen på Röda Sten Konsthall, med hamnområdet utanför huset och i dialog mellan konstnärerna.

Årets utställning med titeln (på) gränsen sammanför Patrik Bengtsson, Cha Blasco, Max Ockborn samt Dance Remainings bestående av Jonny Berg och Sebastian Ruiz Bartilson. Deras konstnärskap är intimt sammanvävda genom en helhetssyn på den komplexa värld och turbulenta tid vi lever i. Samtidigt är konstnärernas perspektiv delade och splittrade av otaliga röster som efterlyser ansvar inför framtiden.

Musikern och kompositören Cha Blasco undersöker de hinder som begränsar oss och potentialen i den kollektiva kraften som finns i relationen mellan människan och hennes omgivning. Ett liknande tankesätt finns i Patrik Bengtssons intensiva, surrealistiska och teatraliska värld av skulpturer och rörliga bilder.

Dance Remainings framför en performance tillsammans med andra rörelsebaserade konstnärer i veckovisa residens under hela utställningsperioden. Denna liveutställning handlar om förhållandet mellan mänskliga kroppar, konsthallens rum och mer metafysiska dimensioner av mänsklig erfarenhet. Max Ockborns omfattande installation engagerar sig i komplexa sociala och relationella aspekter av konsten och livet.

Tillsammans skapar konstnärerna rum för att utveckla mänskliga och mer än mänskliga möten på gränsen mellan konst och existens.

Vernissage lördag 15 juni

Invigning kl. 13

Varmt välkommen till vernissage av utställningen (på) gränsen av Patrik Bengtsson, Cha Blasco, Max Ockborn och DanceRemainings – Sebastian Ruiz B. & Jonny Berg.

Invigningen inleds kl. 13 med en introduktion till utställningen av verksamhetschef Mia Christersdotter Norman och curator Amila Puzić.

Kl. 14–15 blir det konstnärssamtal med curatorn och konstnärerna i utställningen.

Under dagen ger DanceRemainings och danskonstnärer från den lokala scenen en försmak av en performance som kommer att pågå under hela utställningen.

Vi bjuder på förfriskningar och tilltugg.

Utställningen har öppet kl. 11–17 under vernissagedagen.

Observera att utställningen är stängd 21-22/6 (midsommar).

Datum: 2024.06.15

Tid: 11:00

Plats: Röda Sten Konsthall

Arrangör: Röda Sten Konsthall

Webbsida: https://rodastenkonsthall.se/utstallningar/sommarutstallningen-2024/