RESOLVA

RESOLVA

Publicerat 2020.10.30

Välkomna till Botaniska trädgården där KONSTNÄRSGRUPPEN RESOLVA ställer ut konst i trädgården och växthuset. RESOLVA består av sistaårsstudenter på Kandidatprogrammet Fri Konst och utställningen markerar det fjärde året i rad som HDK-Valand samarbetar med Botaniska Trädgården. Covid-19-pandemin är en utmanande tid att uppleva konst i verkliga livet - här finns en fantastisk möjlighet att promenera i Botaniskas trädgård och uppleva konst. Gruppen tar sitt namn från Resolva Weedkiller 24H Ready to Use. RESOLVA ser trädgården som ett sätt att arrangera världen i hierarkier.
RESOLVA förstår språket och akten att namnge som en av flera strategier för att strukturera vad och vem som hör, eller inte hör, hemma i särskilda sammanhang. RESOLVA använder språket som en strategi för att dekonstruera den ordningen. Vårt språk inkluderar olika former: banners, skulptur, video och poesi. Vi använder trädgården som fundament och fenomen när vi reflekterar över frågan Vad är ogräs?

I och utanför trädgården existerar Rhizomatiska strukturer. Rhizom är en växtstam vars rotsystem saknar hierarkisk ordning eller en centraliserad punkt som rötterna utgår ifrån. Rhizomorganismer anses ofta vara invasiva när de uppenbarar sig i fel kontext. RESOLVA använder idén om det rhizomatiska som ett sätt att förstå världen som sammanlappade nätverk, utan början, utan slut och utan skarpa gränsdragningar. Detta är både formen och innehållet på vår utställning.

RESOLVA vill upplösa, störa och förskjuta den traditionella relationen mellan konstverket och avsändaren. RESOLVA vill accentuera den interaktiva och sammanlänkade aspekten i den konstnärliga praktiken; i hur konsten blir till och framträder för oss i världen.

Datum: 2020.10.30

Tid: 14:00

Plats: Göteborgs Botaniska Trädgård

Arrangör: HDK-Valand och Göteborgs Botaniska Trädgård

Webbsida: https://www.facebook.com/events/329542151476983