Sociala medier – praktiska tips och tricks för konstnärer och bildskapare

Sociala medier – praktiska tips och tricks för konstnärer och bildskapare

Publicerat 2021.03.04

Hur viktigt är det att finnas och synas på sociala medier? Hur fungerar algoritmerna på olika sociala medie-plattformar? Och vad ska du göra för att få engagerade följare som peppar och stöttar dig i ditt skapande?

Under föreläsningen går Mimi Svensson och Petter Brink igenom dessa frågor samt svarar på frågorna som inkommer från publiken. De kommer även dela med sig av praktiska tips och information om algoritmer på de stora sociala medie-plattformarna samt berätta hur du navigerar, planerar och interagerar på sociala medier som ett proffs.

Mimi Svensson har många års erfarenhet från reklambranschen. Hon har arbetat på ett flera framstående byråer så som Linderoths, CP+B, Dear Friends och nu senast på ICA Reklam. Sedan sex år tillbaka arbetar hon som frilansande produktions och projektledare inom kommunikation. I sitt arbetet förvaltar hon och tar fram strategier, driver och följer upp kampanjer, bygger sajter och appar, radio, tv, foto och film. Hon gör även grafiska profiler, interna kommunikationsmedel och implementering mm. Kunderna har varit många, stora som små, vilket hon finner oerhört lärorikt och utvecklande. Mimi gillar att ha många bollar i luften och hon älskar utmaningar. För inget är omöjligt. Bara du vill. Då går det!

Petter Brink jobbar i dagsläget på Bizpart och är en marknadsförare och kreatör som ser sig främst som en ”digital hantverkare”. Petter har har många års erfarenhet från reklambranschen och stor erfarenhet inom digitala produktioner med design som fokus. Han har gjort allt från lokala till globala kampanjer och har en gedigen erfarenhet inom print, produktutveckling, radio, film, kampanjsajter, sociala mediestrategier, e-handel, appar till att brand guidelines. Petter älskar det visuella och att optimera användarupplevelsen för både målgruppen & kunden.

Datum: 2021.03.04

Tid: 15:00

Plats: Online. Förbered dig genom att ladda ner Zooms app på telefonen eller datorn. Länk till föreläsningen: https://zoom.us/j/94293052477?pwd=ZHJTeC9YU3gyb09NMDhwT3lGREgrQT09

Arrangör: Göteborgs Bildverkstad, Konstnärscentrum väst (sker med stöd av Västra Götalandsregionen)

Webbsida: https://zoom.us/j/94293052477?pwd=ZHJTeC9YU3gyb09NMDhwT3lGREgrQT09