Sommarutställningen på Röda Sten Konsthall

Sommarutställningen på Röda Sten Konsthall

Publicerat 2023.06.10

Under sommaren presenterar Röda Sten Konsthall en utställning av fyra konstnärskap med vitt skilda uttryckssätt och idéer, samtidigt förenade av sina feministiska förhållningssätt. Sommarutställningen curateras av Amila Puzić & Mia Christersdotter Norman.

Om utställningen

Under sommaren presenterar Röda Sten Konsthall en utställning av fyra konstnärskap med vitt skilda uttryckssätt och idéer, samtidigt förenade av sina feministiska förhållningssätt. I utställningen visas deras mångsidiga praktik i performance, dans, teckning, skulptur och installationer på alla våningsplan i huset. Den gemensamma tematiken utgår från konstnärernas intresse för hur identiteter skapas genom olika sociala och politiska konstruktioner, hur heteronormativa föreställningar kan överskridas genom konstnärligt skapande och genom praktiserande av frihet. Vernissage 10 juni

Hjärtligt välkommen till vernissage för Sommarutställningen, en dag fylld av performance, samtal och festligheter. Vernissagedagen startar med välkomstord av verksamhetschef Mia Christersdotter Norman och curator Amila Puzić. Efter invigningsceremonin kan du ta del av nyskapade performance, en av Nontokozo Tshabalala och en av Mona Namér och Johanna Fröjd. Vernissageprogram

13.00 Invigningsceremoni

13.15 iNkululeko the performance (Frihet performance), av Nontokozo Tshabalala med ljuddesign av Samar Jabri

13.30 Circular (E) Motion, performance av Mona Namér och Johanna Fröjd

14.00 Konstnärssamtal med Maja Gunn, Josefin Lindskog, Mona Namér och Nontokozo Tshabalala Om performance

iNkululeko the performance (Frihet performance) av Nontokozo Tshabalala, är både ett välkomnande och en uppmaning till alla dem som vill vara fria. Tshabalala leder dig på en resa mellan nuet och framtiden ackompanjerad av experimentellt ljuddesign av Samar Jabri. Kampsånger sammanlänkas med vibrationer, hummande och ljud av kommande möjligheter. Tshabalala önskar hålla din hand när vi ger oss ut på denna upptäcktsresa.

Circular (E) Motion med Mona Namér och Johanna Fröjd utforskar impulser, kontraster och att vara i nuet. Verket är inspirerat av hur avgörande harmoni är för både naturens och människans möjlighet att helas och att återfödas.

Performanceprogram producerat i samarbete med Röda Sten Konsthall.

Datum: 2023.06.10

Tid: 12:00

Plats: Röda Sten Konsthall

Arrangör: Röda Sten Konsthall

Webbsida: https://rodastenkonsthall.se/utstallningar/sommarutstallning-2023/