Ung Svensk Form 2020 på Röhsska museet

Ung Svensk Form 2020 på Röhsska museet

Publicerat 2020.10.03

Vad pågår på den unga designscenen i Sverige idag? I utställningen Ung Svensk Form 2020 visas unika verk från produktdesign till konsthantverk.

I höst står Röhsska museet som värd för den årliga vandringsutställningen Ung Svensk Form. I utställningen visar 25 unga formgivare projekt som utmanar olika metoder och tekniker inom designområdet.

– Unga formgivare har en imponerande förmåga att lyfta viktiga frågeställningar med intelligens, nyfikenhet och humor. Ung Svensk Form 2020 bjuder på hantverksskicklighet och materialkänsla i världsklass, säger Karin Wiberg, projektledare på Ung Svensk Form.

För unga formgivare Röhsska museet har en lång tradition av att visa upp design och konsthantverk av unga nationella och internationella formgivare.

– Mer än någonsin behöver museer vara plattformar som lyfter yngre aktörer inom de kreativa näringarna för att en bredare allmänhet ska kunna ta del av den mångfald som finns och inte minst ge formgivarna en chans att visa upp sin kompetens och kreativitet, säger museichef Nina Due.

Utställningen pågår mellan 3 oktober till 1 november 2020 på Röhsska museet. Utställningen är även museets bidrag till Gothenburg design festival som pågår 19–25 oktober.

Utställningen Ung Svensk Form 2020 är en samproduktion mellan Föreningen Svensk Form och ArkDes, med stöd av IKEA, IKEA Museum och Malmö stad.

OBSERVERA ATT RÖHSSKA MUSEET HAR STÄNGT MÅNDAGAR.

Bild: Pushing Embroidery av Emilia Elfvik. Ung Svensk Form 2020.

Datum: 2020.10.03

Tid: 11:00

Plats: Röhsska museet

Arrangör: Röhsska museet

Webbsida: https://rohsska.se/ung-svensk-form-2020/