UR HÄSTENS EGEN MUN: Philip Warkander - Hur mode kan vara ett stimuli för minnet

UR HÄSTENS EGEN MUN: Philip Warkander - Hur mode kan vara ett stimuli för minnet

Publicerat 2023.11.16

"Att minnen av relationer och skeenden kan förstärkas genom föremål och sinnesintryck är allmänt känt. En laddad händelse i det förgångna kan vara direkt förknippad med hur ljuset föll i rummet, hur ett armband rasslade till eller en skjorta kändes mot kroppen just som det avgörande ägde rum." I den nyutkomna boken Modeminne undersöker Philip Warkander och Hanna Wittrock mode som stimuli för minnet: hur ett klädesplaggs design och taktila egenskaper kan frammana hågkomster hos både bärare och betraktare. Och hur en händelse eller tidsera kan komma att symboliseras av ett visst plagg eller mode. Philip Warkander är lektor i textilt management vid Högskolan i Borås samt i modevetenskap vid Lunds universitet. Hans essäböcker När jag somnar tänker jag på de obesvarade mailen och Danius och modet (med Marie Ledendal) utkom på Hoc Press, 2019 respektive 2020. Modeminne kommer att finnas till försäljning, liksom tidigare titlar av Philip Warkander utgivna på Hoc Press. Eventet arrangeras i samverkan med Folkuniversitetet och Folkuniversitetsföreningen.

SCHEMA FÖR AFTONEN 18:00 Presentation + samtal med Philip Warkander 19:00 Efterhäng i Foajé Karl XI Eventet är gratis, ingen förbokning krävs.

UR HÄSTENS EGEN MUN* Tanken bakom konceptet är att lyfta yrkesskicklighet, samt sprida en och annan yrkeshemlighet, från framstående kreatörer och experter inom en rad olika yrkesområden. Presentationen kommer att ske medelst demonstration från inbjuden gäst. Ur hästens egen mun sker i nära samverkan med Bagih Kronhuset. Dröj för all del kvar. Vi eftersträvar att vara en miljö som möjliggör nya möten, samtal och eftertankar

  • "Ur hästens egen mun" är ett talesätt från tidigt 1900-tal som kommer från den engelska kapplöpningsvärden. För att få det bästa stalltippset, försöker spelaren få så mycket information som möjligt från ägaren, tränaren och kusken, men sanningen kommer säkrast "ur hästens egen mun". Med andra ord man ska alltid vända sig till den som verkligen vet.

Datum: 2023.11.16

Tid: 18:00

Plats: Bagih Kronhuset

Arrangör: FLOCK & MYLLER

Webbsida: https://www.facebook.com/events/3605210466416393?ref=newsfeed