Vernissage: Dialoger. Mode bortom det bärbara

Vernissage: Dialoger. Mode bortom det bärbara

Publicerat 2023.05.12

Välkommen till vernissage fredagen den 12 maj kl 11-17. Museichef Patrik Steorn hälsar besökare och deltagande konstnärer välkomna kl. 14. Talet teckenspråkstolkas. Vi bjuder på espresso i entrén från kl. 13.30.

I utställningen Dialoger. Mode bortom det bärbara går fyra av 2000-talets mest omtalade svenska modeskapare i dialog med verk i Göteborgs konstmuseums samling.

Sandra Backlund, Martin Bergström, Helena Hörstedt och Diana Orving har sedan millennieskiftet tillhört framkanten inom svenskt mode. De verkar i gränslandet mellan mode och konst, och har ett experimentellt och nyskapande sätt att arbeta, med utgångspunkt i kropp, kläder och textila material. Vi får se nya verk och installationer med kopplingar till konstnärer som Louise Nevelson, Berit Lindfeldt, Rodin, Henry Moore och den tyske 1600-tals konstnären Ottmar Elliger d. ä. I mötet med samlingen skapas nya sammanhang och betydelser som tillför nya dimensioner till både de utställda verken och museet.

Utställningen är ett led i arbetet med att låta samlingen och den historiska konsten möta samtiden.

Visas till 7 januari 2024.

Projektet genomförs av Göteborgs konstmuseum i samarbete med Skarp Projects och producent/curator Andrea Hasselrot.

Entré: Dagsbiljett 65 kr. Museikort 110/130 kr. Fri entré för studenter (uppvisande studentlegitimation) och ungdom under 20 år.

Bild: Martin Bergström, Helena Hörstedt, Sandra Backlund och Diana Orving. Foto: Pia Ulin.

Datum: 2023.05.12

Tid: 14:00

Plats: Göteborgs konstmuseum

Arrangör: Göteborgs konstmuseum

Webbsida: https://goteborgskonstmuseum.se/dialoger-mode-bortom-det-barbara/