Vernissage Maria C Bernhardsson och Ulrica Elmberg

Vernissage Maria C Bernhardsson och Ulrica Elmberg

Publicerat 2020.11.07

Maria C Bernhardsson - måleri Ulrica Elmberg - keramik Vernissage lördag den 7 nov kl 12-16 Utställningen visas t.o.m. 22 nov. Varmt välkomna!

Två konstnärsvänner ställer ut tillsammans.

Maria C Bernhardsson är en av de konstnärer vi arbetat länge med och vars konstnärskap vi haft glädjen att följa. Det finns en röd tråd genom hennes konstnärskap även om hon genom åren har växlat mellan olika tekniker. Hon har alltid fascinerats av hus. Det märks i hennes konst, som öppnar dörren till en magisk drömvärld som flödar av färg, form och fantasi. Hon har underbara färgkombinationer i både sina föreställande akvareller och sina mer abstrakta akrylmålningar. I akrylmålningarna finns ofta fantasifulla små varelser som dyker upp och överraskar betraktaren, vilket gör bilderna spännande.

Ulrica Elmberg har vi också följt länge, men det är första gången hon visar sin keramik på RiverCity Gallery. Ulrica arbetar med stengodslera och hon skapar både konstföremål och bruksföremål. Till största delen kavlar, bygger, tummar, skulpterar och ringlar hon, men håller även drejandet vid liv. Förutom att arbeta med sitt eget skapande håller Ulrica även en del kurser. ”Lera är en stor glädje för mig och innebär ett lugn, ett fokus, en form. Med min egna tillverkning av konst- och bruksföremål vill jag inspirera andra att arbeta med lera.”

Datum: 2020.11.07

Tid: 12:00

Plats: RiverCity Gallery, Monsungatan 57, Göteborg

Arrangör: RiverCity Gallery

Webbsida: http://www.rivercitygallery.se