Workshop: Från fauna till flora, på Röda Sten Konsthall

Workshop: Från fauna till flora, på Röda Sten Konsthall

Publicerat 2024.06.25

Du som är 18 år eller äldre är välkommen till en tredagarsworkshop där vi tillsammans tar oss an sommarens utställning (på) gränsen. Vi kommer fokusera på konstnären Patrik Bengtssons verk och samtala och skapa utifrån frågor om tid, förvandling och identitet. Konstnären medverkar första dagen.

Patrik Bengtsson föddes 1978 i Gislaved och är bosatt och verksam i Göteborg. Bengtsson formar berättelser som utforskar människans relation till tid och rum genom allegorier och symbolik. Han skulpterar föreställande objekt vars detaljer bär både tydliga och dolda innebörder.

Genom att skapa en värld där verklighet och fiktion möts, försöker jag omfamna olika tillstånd och känslor, där jag vill uppmuntra betraktaren att fylla i eller sätta samman sammanhanget med sina egna erfarenheter. — Patrik Bengtsson.

Under dessa tre dagar tar vi utgångspunkt ur Bengtssons verk och provar på att skapa kollagefilmer med hjälp av stop-motion teknik. Vi kommer använda oss av gratis-appen Stop Motion Studio, så en fördel är om du har möjlighet att ladda ner den på din mobiltelefon, men ingen nödvändighet.

Vi kommer även göra enklare dramaövningar och arbeta både individuellt och i smågrupper.

Inga förkunskaper krävs. Vi bjuder på fika. Mejla namn och kontaktuppgifter senast 18 juni till: info@rodastenkonsthall.se

Kostnad: 500 SEK, 350 SEK för medlemmar i Röda Sten Kulturförening

Datum: 2024.06.25

Tid: 13:00

Plats: Röda Sten Konsthall

Arrangör: Röda Sten Konsthall

Webbsida: https://rodastenkonsthall.se/program/workshop-fran-fauna-till-flora/