Workshop: Sätt konsten i rörelse!

Workshop: Sätt konsten i rörelse!

Publicerat 2024.07.02

Workshop: Sätt konsten i rörelse! Du som är 18 år eller äldre är välkommen till en tredagarsworkshop med inspiration från Dance Remainings medverkan i sommarens utställning (på) gränsen. En av konstnärerna medverkar under första dagen.

Dance Remainings är en duo som grundades 2017 och har sin bas i Göteborg. Duon är ett samarbete mellan dansarna och performencekonstnärerna Jonny Berg från Sverige och Sebastian Ruiz Bartilson från Chile. De intresserar sig för dialogerna mellan ritualer, samtida performance och dans och arbetar både med aktivt publikdeltagande och scenuppträdanden.

Vi kommer även att utforska Max Ockborns människoliknande skulpturer, verk som ställer frågor kring identitet, livet och människans sätt att kommunicera.

Under tre dagar kommer vi tillsammans utforska skillnader och likheter mellan olika sätt att kommunicera. Vi provar performancekonstens form och metod genom dans, rörelse samt ceremoniella ritualer för att uttrycka tankar och åsikter kring utställningens tematik.

Inga förkunskaper krävs. Vi bjuder på fika. Konstpedagog: Malin Griffiths

Mejla namn och kontaktuppgifter till:

info@rodastenkonsthall.se

Kostnad: 500kr, 350 kr för medlemmar i Röda Sten Kulturförening

Datum: 2024.07.02

Tid: 13:00

Plats: Röda Sten Konsthall

Arrangör: Röda Sten Konsthall

Webbsida: https://rodastenkonsthall.se/program/workshop-satt-konsten-i-rorelse/