Hanna Nielsen

Hanna Nielsen

Publicerat 2021.11.13

Nyfikenhet kan ses som en drivkraft för utveckling. Hanna Nielsen är intresserad av hur objekt, plats och rum är relaterade till kroppen och hur nyfikenheten kan triggas och påverka förståelsen och upplevelsen av världen omkring oss.

Hanna Nielsen är född 1981, utbildad vid Middlesex University i London, bosatt och verksam i Stora Skedvi, Dalarna.

Genom konstnärskapet, som rör sig i gränslandet mellan bildkonst, konsthantverk och design, undersöks relationen mellan kropp och objekt genom frågeställningar och ingångar som plats, identitet, strukturer, skalor, fantasi- verklighet. Processen är lekfull där material och teknik varierar: skulptur, objekt, teckning, foto, video, installationer, offentlig gestaltning. Hanna arbetar även med workshops för barn och unga, bland annat inom ramarna för skapande skola.

I skissernas rum visar Hanna “Ägget”, en offentlig gestaltning som uppfördes vid Rosenbergs Idrottshall i Tidaholm, Maj 2021 (KC Väst konsult Anna-Karin Liedberg). Utställningen tar utgångspunkt i Hannas konstnärskap som helhet genom att visa ett urval av tidigare arbeten, skisser, pågående projekt och idéer.

Datum: 2021.11.13

Tid: 12:00

Plats: Galleri KC, Erik Dahlbergsgatan 6, Gbg

Arrangör: Konstnärscentrum väst

Webbsida: https://www.hannanielsen.com/