Bild: Karin/ADA

 Bild: Karin/ADA

Lokalt

ADA gör: En kväll om lokalt mode

Publicerat 2018.04.11

  • ADA event
  • Mode
  • ModeGBG

Välkommen till en kväll om och för Göteborgs modebransch! Hur ser egentligen branschen ut och, hur funkar det att producera lokalt? Vi har gjort en rapport över Göteborgs modebransch som vi gärna vill presentera, och vi vill i samband med det också lyfta ett ämne som många intresserar sig för, nämligen lokal mode/textilproduktion. Vilka finns det, hur gör man och hur är det att vara en producent i Sverige idag?

Göteborgs modebranschnätverk i samarbete med ADA och Svensk Form Väst bjuder den 18:e april in till en kväll om Göteborgs samtida och framtida modebransch.

Karin Persson och Victoria Cleverby från ADA presenterar den rapport som nyligen släppts om Göteborgs modebransch ”Göteborgs modebransch – en underdog eller ett modelejon”.

Efter lite mingel så blir det panelsamtal för att prata om möjligheterna till lokal produktion i Västra Götalandsregionen.

I panelen sitter:
- Linda Jöfelt, grundare och ägare till lokala modemärket Dughult, som producerar i Sverige.
- Christian Lundell, VD på Nordiska Textilakademin som bl a driver sajten Make Works, där lokala producenter kartläggs och presenteras.
- Felicia Lundberg, en av grundarna till sömnadsfabrikenTextilstudion, baserad i Borås.

Moderator:
- Karin Persson, ADA samt Modebranschnätverket

-----------------------

Vi ses i Formpilots lokaler på Föreningsgatan 2, Göteborg. Kvällen pågår mellan 17.30 och 19.30 och vi bjuder på lite mingelmat/dryck.

Det är gratis att vara med, och alla är välkomna men något begränsat med platser. (Ståplats kan bli aktuellt.) Därför vill vi gärna ha din anmälan till info@adasweden.se (först till kvarn).