Vernissage: Camilla Boström och Olof Marsja. Stenastiftelsens kulturstipendium 2023

Vernissage: Camilla Boström och Olof Marsja. Stenastiftelsens kulturstipendium 2023

Publicerat 2023.12.02

Välkommen till vernissage lördagen den 2 december kl. 14

Ett fyra meter högt torn av fåglar möter blomstrande väktare och återuppväckta forsbåtar. Göteborgs konstmuseum avslutar året med en utställning som rymmer nya verk av konstnärerna Camilla Boström och Olof Marsja, två av 2023 års mottagare av Stenastiftelsens kulturstipendium.

Camilla Boström är en Göteborgsbaserad mångdisciplinär konstnär med bakgrund i bildkonst, graffiti och design. Hon arbetar med skulptur, måleri, collage och textil och har under lång tid intresserat sig för människans plats i det oförutsägbara myller som utgör livsmiljön i våra städer. I utställningen visas helt nya verk i textila material och en fyra meter hög skulptur som utgår från silhuetter av fåglar.

Olof Marsja är verksam i Göteborg och arbetar med skulptur och installationer, främst i trä, metall, glas och blandmaterial. Viktiga teman är bland annat synen på naturen och hur material och form bär berättelser och minnen. I utställningen visas skulpturer tillsammans med ett nytt storskaligt verk i form av en samisk forsbåt.

Stenastiftelsen är en viktig aktör i västsvenskt kulturliv som ger en unik chans till nyproduktion och synlighet för konstnärer. I år erhåller sex kulturutövare 300 000 kr vardera som syftar till att stimulera vidareutveckling.

Årets samtliga mottagare av Stenastiftelsens kulturstipendium: Konstnären Camilla Boström, musikern Alec Frank-Gemmill, musikern Martin Hederos, författaren Marit Kapla, konstnären Olof Marsja, cirkusartisten Maria Zeniou.

PROGRAM Invigning kl. 14 i utställningen. Patrik Steorn, museichef hälsar välkommen. Selma Olsson Åkefeldt, medlem av Donationsrådet inviger utställningen. Camilla Boström och Olof Marsja introduceras av museichef Patrik Steorn. Talen teckenspråkstolkas. Espresso och mingel inför vernissage med start kl. 13.

Utställningen visas 2 december-3 mars 2024. Läs mer på vår webbplats: https://goteborgskonstmuseum.se/.../camilla-bostrom-och.../

Entré: dagsbiljett 65 kr (eller museikort). Fri entré för studenter (mot uppvisande av studentlegitimation) och ungdom under 20 år.

Göteborgs konstmuseum - stipendiatutställningen 2023 finansieras med ett generöst stöd av Stenastiftelsen.

Bilder: Camilla Boström och Olof Marsja. Foto: Stenastiftelsen, Peter Claesson. (beskurna)

Datum: 2023.12.02

Tid: 14:00

Plats: Göteborgs konstmuseum

Arrangör: Göteborgs konstmuseum

Webbsida: https://goteborgskonstmuseum.se/utstallningar/camilla-bostrom-och-olof-marsja-stenastiftelsens-kulturstipendium-2023/