Bild: privat

 Bild: privat

Intervju

Hej vad gör du Charlotte Gunnarsson Gonzalez?

Publicerat 2018.04.23

  • Göteborg
  • Smyckekonst

Designstudenten och smyckesformgivaren Charlotte Gunnarsson Gonzalez har vernissage på en ny smyckeskollektion på WOS. Vi blev nyfikna på de båtformade accessoarerna i plexi och kollade upp lite mer om detta med formgivaren själv!

Hej Charlotte Gunnarsson Gonzalez, vad gör du?
Jag dricker kaffe och diskar. Det är ingen angenäm kombination.

Du har vernissage för din egen smyckeskollektion på WOS på Husargatan i Göteborg nästa vecka. Berätta mer om den?
Kollektionen heter Nautica och är inspirerad av hav, kust och båtar här på västkusten. Smyckena är tillverkade i plexiglas, trä och lera med vissa detaljer i silver. Jag har skissat på papper och sedan modellerat, sågat och slipat fram en mängd olika geometriska former som jag kan kombinera med varandra på en uppsjö olika sätt. Den biten är den roligaste för min del, som ett slags pussel.

Hur länge har du arbetat med den?
Sedan HDK:s julmarknad i vintras, så ett halvår ungefär i ren produktion. Känslomässigt får man lägga till alla sömnlösa nätter.

Hur uppstod samarbetet mellan dig och WOS?
Jag gjorde en spontantansökan med mina smycken till butikschefen My och sa typ "Hejhej jag gillar er, gillar ni mig?" och så gjorde de det! Solskenshistoria. De samarbetar med massa fantastiska lokala keramiker och smyckekonstnärer, med flera, så jag får vara i gott sällskap.

Du går första året master i design på HDK. Har du alltid arbetat med smycken?
Jag började med att läsa silversmide och smyckekonst för åtta år sedan. Sen bytte jag spår helt till illustration och grafisk formgivning, men nu, under min masterutbildning i grafisk formgivning, har jag hittat tillbaks till smyckeformgivningen på nytt. Det är superkul, som att få tillbaks en kär gammal vän.